Zoek een tennispartner

Niet enkel voor nieuwe leden, maar ook voor andere leden is het niet altijd gemakkelijk om een tennispartner te vinden. TC Borgerweert bezorgde ons een good practice: de leden richtten onderling een WhatsApp-groep op en er werd gebruikt gemaakt van online formulieren via Google Forms om elkaars contactgegevens te kennen. Zo konden nieuwe én bestaande leden snel een tennisuurtje plannen!

Zoek een tennispartner: hoe werkt het?

Er zijn 2 mogelijkheden:

 1. Het is handig om een WhatsApp groep op te richten met de leden: zo kan je snel een oproep doen naar wie zin heeft om een uurtje te tennissen. Het is een handig hulpmiddel om af te spreken omdat je communiceert in een groep en iedereen de berichten van elkaar kan zien.
  Tip voor de trainers: stimuleer lesgroepen om dergelijke Whatsapp groepen te maken.

   

 2. Een andere mogelijkheid is gebruik maken van Google Forms (gratis online webformulieren) om contactgegevens met elkaar te delen.

Hoe ga je aan de slag met Google forms?

 • Zorg dat je als club een Google-account hebt (indien je die nog niet hebt, klik dan hier. Opgelet: je kan bij het aanmaken van een google-account je reeds bestaande e-mailadres gebruiken)
 • Maak een Google-formulier aan met volgende velden: naam, voornaam, mail, google-account van het lid, GSM, tennisniveau - Start to Tennis 1e lessenreeks, Start to Tennis vervolglessenreeks, recreatieve speler, competitiespeler -, beschikbaarheid om te spelen ¿ tijdens de week overdag, tijdens de week 's avonds, tijdens het weekend, aankruisen dat lid toestemming geeft om gegevens te delen).
 • Stuur leden in een nieuwsbrief de link naar dit formulier. Leg ook uit dat een google-account nodig is en hoe ze die kunnen aanmaken.
 • Maak ofwel een aparte google-spreadsheet aan en voeg de gegevens van het ingevulde formulier hieraan toe en deel deze spreadsheet met de google-account van het lid ofwel deel je de reacties van het google-formulier met de google-account van het lid
 • Nu kunnen de spelers een tennispartner zoeken in de lijst en onderling contact opnemen.
 • Deze contactsheet is een beveiligd document waarbij enkel diegenen die zich hiervoor ingeschreven hebben, toelating hebben. Het document is dus niet openbaar.