We Are Tennis Xperience Days

Daag andere ploegen uit op Facebook!

We Are Tennis Xperience Days 2017

Touchtennis

Tie Break Tens

PlaySight

Tennis-Work-Out

De dagwinnaars en de eindwinnaar van de eerste editie van de We Are Tennis Xperience Days

De interclub, de mooiste tijd van het jaar, zit er weer op. En dat vinden wij ook héél spijtig. Maar we hebben er iets op gevonden. Samen met BNP Paribas Fortis presenteren we voor jou en je team de gloednieuwe WE ARE TENNIS XPERIENCE DAYS: een unieke namiddag waar de beleving en vernieuwing rond tennis centraal staat. Zo kan je jouw team klaarstomen voor een veranderende tenniswereld!

Wat mag je verwachten?

  • Beleef het tennis van de toekomst - tie break tens, touch tennis en tennis workouts ¿ en daag 23 andere ploegen uit op het Topsportcentrum van Tennis Vlaanderen te Wilrijk.
  • Krijg een gratis analyse via Playsight en verbeter jouw techniek.
  • Deelname is gratis. BNP Paribas Fortis trakteert op drank en hapjes!
  • Het winnende team wint VIP-tickets voor het ATP-tornooi European Open in oktober.

Ontdek de verschillende challenges

Touchtennis is een aangepaste vorm van tennis, waarbij je op een klein veldje met een kleine racket en een zachte bal je tennis skills kan demonstreren. Deze alternatieve tennisvorm wordt steeds populairder en heeft ondertussen wereldwijd al een eigen circuit. Touchtennis brengt veel spelplezier voor alle leeftijden. Op deze We Are Tennis Xperience Days zullen 2 teams het tegen elkaar opnemen, waarbij elke speler van team A het opneemt tegen elke speler van team B. Er wordt gedurende een vooropgestelde tijd gespeeld volgens het tiebreaksysteem. Probeer zoveel mogelijk punten voor je team binnen te halen!

 

De Tie Break Tens zijn een nieuwe, korte tennisformat, waarbij je voortdurend onderling tie breaks tegen elkaar speelt, dus geen games of sets. Diegene die eerst 10 punten haalt, met minimum 2 punten verschil, wint de wedstrijd. Voor de rest gelden alle traditionele regels van het tennis. Het concept werd in 2015 geïntroduceerd en werd al uitgetest en goedgekeurd door heel wat toppers, o.a. ATP nr. 1 Andy Murray, Stanislas Wawrinka, Grigor Dimitrov,¿. Op deze We Are Tennis Xperience Days worden binnen elk team 3 duo's gevormd. Gedurende een vooropgestelde tijd spelen de duo's van de verschillende teams onderling dubbelwedstrijden tegen elkaar volgens deze Tie Break Tens format.

 

PlaySight is een technologisch, analytisch videosysteem die zowel voor recreatieve als competitieve spelers zijn nut heeft bewezen. De combinatie van een geavanceerde spelersanalyse in combinatie met video-opnames en sociale media zorgt voor een unieke beleving bij de speler. Met dit systeem kan je aan de hand van vooropgestelde drills en voorgeprogrammeerde opdrachten tenniswedstrijden of -trainingen analyseren en herbekijken. Op de We Are Tennis Xperience Days zal elke speler een aantal testen afleggen waarbij o.a. de snelheid of accuraatheid van opslag, forehand en backhand zal gemeten worden. Hoe preciezer je deze reeksen kan afwerken, hoe meer punten je scoort voor je team!

 

Een Tennis Work Out is een tennisgerichte training waarbij het hoofddoel fitter (en niet tennistechnisch) worden is. Deze les is een sociale groepsactiviteit waarbij fun en bewegen centraal staan, ideaal dus als extra aanvulling op de gewone lessen! Het is een high energy work out, waarbij heel wat calorieën worden verbrand, maar ook op hartslag wordt getraind en dit met een leuke beat op de achtergrond. Deze training is voor jong en oud, starters en gevorderden en levert gegarandeerd plezier en ambiance op. Het doel op onze We Are Tennis Xperience Days wordt om binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk stappen te zetten. Het team die samen het hoogste aantal stappen heeft, haalt het meeste punten binnen!