Trainers & instaplessen

Word padeltrainer

Spelregels padel

Basisprincipes voor padel

Een padeltrainer op de club is een belangrijk onderdeel van de club en kan een succesfactor zijn in het uitrollen van een goede werking.

Opleiding padeltrainers

Motiveer je padelspelers of tennistrainers voor het volgen van een opleiding padeltrainer. Hier komen ze meer te weten over padeltechnieken, specifieke spelsituaties, tactiek en oefenstof.  Schrijf tijdig in, want de plaatsen zijn beperkt! Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden, prijs en de opleidingskalender. 

Certina Start to Padel

Padel, da's iets voor iedereen. De slagen zijn makkelijk aan te leren door jong en oud. Met Start to Padel krijgen startende padelspelers snel de nodige tips en tricks voor spannende rally's, ongeacht hun ervaring met racketsport.
Start to Padel is een compacte lessenreeks voor volwassenen. Leren padel spelen was nog nooit zo makkelijk!
Hoe is de Start to Padel lessenreeks opgebouwd?
  • LES 1: Controle + spelen met de achterwand
  • LES 2: Spelen met de achterwand + volley
  • LES 3: Volley + padel lob
  • LES 4: Padel lob + bovenhandse contacten
  • LES 5: Samenspel met 2 + opslag terugslag en controle.

In deze presentatie (opgelet enkel voor personen met trainers-of bestuursfunctie op een aangesloten club) vind je lesindelingen en leervormen (met verschillende klimmingen), oefenvormen en wedstrijdvormen voor elke les. De lessenreeks is opgebouwd in 5 lessen van 1 uur, maar kan ook perfect naar 5x 1,5u of 8/10x 1 uur omgevormd worden naargelang de werkwijze van de padelschool op de club.

Instappakket nieuwe clubs

We bieden nieuwe padelclubs een promopakket van 2u aan met een padeldocent. Ideaal om de personen die padel gaan trekken binnen de club, een goede basis mee te geven. Zo kunnen zij op hun beurt de sport aanbrengen aan startende spelers. Contacteer clubwerking@tennisvlaanderen.be.

Op zoek naar trainers

Veel clubs zijn op dit moment op zoek naar padeltrainers en de vraag naar trainers is groter dan het aanbod. We raden steeds aan om enkel te werken met gediplomeerde trainers. 

Hier vind je de lijst van gediplomeerde padeltrainers:

  • Padeltrainer Basis: deze link (vanaf 2022 gelijkstelling onder voorwaarden met VTS INITIATOR PADEL)
  • • Padeltrainer Performance: deze link (vanaf 2022 gelijkstelling onder voorwaarden met VTS INSTRUCTEUR B  PADEL)

Contact gegevens kunnen we GDPR-gewijs niet delen.
 

Hier lees je meer over de opleidingen:

www.tennisvlaanderen.be/word-padeltrainer
 

Zoekertje plaatsen?

Aangesloten clubs kunnen een zoekertje delen op deze pagina's:

Lessen op de club

Zoals reeds vermeld op de pagina ‘hoe padel activeren' is het bij de opstart van de club belangrijk om gratis initiaties of try-outs te voorzien om geïnteresseerden te laten proeven van de sport. Bij de opstart gaat het om éénmalige, losse initiaties op bepaalde opstartdagen. Op termijn wordt het belangrijk om lessenpakketten aan te bieden. Op verschillende clubs wordt reeds een Start to Padel lessenpakket aangeboden variërend van 3 tot 6 lessen. Op sommige clubs is er ook een aanbod voor lessenreeksen van 10-15 lessen en privé-lessen. Enkele voorbeelden: