Trainer B

Infotheek Trainer B

TitelPublicatiedatum
Trainer B - Lessenrooster - 2021-202219/08/2021

Volg onze Trainersgroep op Facebook!

 
 

Didier Boux als Gamechanger

Word Trainer B

Trainer B is de hoogste trainersgraad op clubniveau. Na deze opleiding ben je expert om club- en competitiespelers tactisch-technisch te vervolmaken en hen te laten doorgroeien in competitie.

Toelatingsvoorwaarden

  • Instructeur B zijn en cursus gevolgd hebben minimum in het opleidingsjaar voor de start van de cursus Trainer B.
  • De vooropleiding is een introductie op de cursus Trainer B. Op de eerste dag leer je de standaard qua spelers- en spelinzicht op niveau Trainer B. Op de tweede dag is hiervan een test, in combinatie met een test persoonlijke techniek en basis trainingsvaardigheden op niveau Trainer B (sparringskwaliteit + kistoefening). Volledig slagen voor alle testen is een voorwaarde tot deelname aan de cursus.
  • Een cursist kan met de vooropleiding Trainer B Tennis starten zonder geslaagd te zijn voor het Algemeen gedeelte Trainer B. Aangezien de cursist op het moment van de start van het Specifiek gedeelte Trainer B Tennis nog niet geslaagd is voor het Algemeen gedeelte Trainer B, mag die toch starten onder voorbehoud (in de veronderstelling geslaagd te zijn voor de vooropleiding en het examen Algemeen gedeelte afgelegd te hebben). Dit wil zeggen dat de cursist nog niet ingeschreven wordt voor het Specifiek gedeelte Trainer B Tennis, maar wel de lessen mag volgen in afwachting van het resultaat van het Algemeen gedeelte Trainer B. Op het moment dat dit resultaat gekend is en de cursist is geslaagd, laat de cursist dit weten aan Ingrid.Hermans@sport.vlaanderen die de inschrijving dan verwerkt. Is de cursist niet geslaagd voor het Algemeen gedeelte Trainer B, dan dient die cursist de lessen van het Specifiek gedeelte Trainer B Tennis stop te zetten.

Inschrijven

Vooropleiding

De vooropleiding is een introductie op de cursus Trainer B. Op de eerste dag leer je de standaard qua spelers- en spelinzicht op niveau Trainer B. Op de tweede dag is hiervan een test, in combinatie met een test persoonlijke techniek en basis trainingsvaardigheden op niveau Trainer B (sparringskwaliteit + kistoefening). Volledig slagen voor alle testen is een voorwaarde tot deelname aan de cursus.
Kostprijs Coach+ trainers: 65 EUR.

Inschrijven voor de vooropleiding kan hier.
Neem contact op met trainers@tennisvlaanderen.be indien je interesse hebt om in de toekomst deze opleiding te volgen. 

Opgelet: inschrijving werkt met rechtstreekse betaling via online banking. Je hebt hiervoor je digitale kaartlezer nodig. Indien de betaling niet zou lukken wordt de inschrijving na 15 minuten automatisch verwijderd. Je kan na 15 minuten opnieuw proberen in te schrijven en betalen.

Module 1/2/3

Inschrijven voor Trainer B doe je via de website van Sport Vlaanderen / VTS

Module 4

De stage bestaat uit assisteren bij Kids Development Team trainingen van Tennis Vlaanderen. Bij de start van de cursus zal de kandidaat een takenpakket ontvangen waarin zowel een observatie- als een lesactiviteit zit. De stage wordt beoordeeld door de Kids Development Team co√∂rdinatoren. Bij de start van de cursus zal je de stagebundel ontvangen met alle info.