Trainer B

Infotheek Trainer B

TitelPublicatiedatum
Trainer B Tennis22/11/2022
Trainer B - Lessenrooster - 2022-202315/07/2022

Volg onze Trainersgroep op Facebook!

 
 

Didier Boux als Gamechanger

Word Trainer B

Trainer B is de hoogste trainersgraad op clubniveau. Na deze opleiding ben je expert om club- en competitiespelers tactisch-technisch te vervolmaken en hen te laten doorgroeien in competitie.

Toelatingsvoorwaarden

  • Het diploma van 'Trainer C Tennis' of 'Instructeur Tennis' bezitten of ermee gelijkgesteld zijn
  • Indien je in het bezit bent van het diploma Instructeur Tennis dien je nog een extra voorlopleiding te volgen. Meer info over de vooropleiding kan je hieronder vinden.
    Trainer in het bezit van een diploma Trainer C zijn vrijgesteld voor de vooropleiding.
  • De vooropleiding is een introductie op de cursus Trainer B. Op de eerste dag leer je de standaard qua spelers- en spelinzicht op niveau Trainer B. Op de tweede dag is hiervan een test, in combinatie met een test persoonlijke techniek en basis trainingsvaardigheden op niveau Trainer B (sparringskwaliteit + kistoefening). Volledig slagen voor alle testen is een voorwaarde tot deelname aan de cursus.
  • Een cursist kan met de vooropleiding Trainer B Tennis starten zonder geslaagd te zijn voor het Algemeen gedeelte Trainer B. Aangezien de cursist op het moment van de start van het Specifiek gedeelte Trainer B Tennis nog niet geslaagd is voor het Algemeen gedeelte Trainer B, mag die toch starten onder voorbehoud (in de veronderstelling geslaagd te zijn voor de vooropleiding en het examen Algemeen gedeelte afgelegd te hebben). Dit wil zeggen dat de cursist nog niet ingeschreven wordt voor het Specifiek gedeelte Trainer B Tennis, maar wel de lessen mag volgen in afwachting van het resultaat van het Algemeen gedeelte Trainer B. Op het moment dat dit resultaat gekend is en de cursist is geslaagd, laat de cursist dit weten aan Ingrid.Hermans@sport.vlaanderen die de inschrijving dan verwerkt. Is de cursist niet geslaagd voor het Algemeen gedeelte Trainer B, dan dient die cursist de lessen van het Specifiek gedeelte Trainer B Tennis stop te zetten.

Bekijk hier het opleidingsstramien.

Inschrijven

Klik hier om je als instructeur tennis in te schrijven voor de vooropleiding Trainer B

Schrijf je in voor de lesmodules via de Sport Vlaanderen-site

Module 4

De stage bestaat uit assisteren bij Kids Development Team trainingen van Tennis Vlaanderen. Bij de start van de cursus zal de kandidaat een takenpakket ontvangen waarin zowel een observatie- als een lesactiviteit zit. De stage wordt beoordeeld door de Kids Development Team coördinatoren. Bij de start van de cursus zal je de stagebundel ontvangen met alle info. 

Module 5

Levenslang leren (niveau 1) (18u). In deze module leer je jezelf verder ontwikkelen als coach. Deze lessen worden aangeboden door VTS in een sporttakoverschrijdend kader.
Deze module moet enkel gevolgd worden door trainers met diploma Trainer C. Trainers met diploma Instructeur hebben dit reeds in deze opleiding afgewerkt.