Tornooien

TennisDirect wil jouw tornooi sponsoren!

TennisDirect is steeds op zoek naar tornooien om te sponsoren met gratis rackettapes voor alle deelnemers, gratis doos ballen en waardebonnen voor de finalisten. Lees hier meer over het sponsorvoorstel.

Kids Toer organiseren

Ethias Tour organiseren

Criterium organiseren

Belgian Circuit

Vragen?

Contacteer ons via:

Ethias Tour 2018

Er zijn 4 leeftijdscategorieën: U9, U11, U13 en U15. Elke leeftijdscategorie heeft 3 reeksen: Reeks 3 is bedoeld voor de recreatieve speler, Reeks 2 voor de gevorderde speler en Reeks 1 voor talentrijke spelers. Een overzicht vind je hieronder:

  Recreant
Reeks 3
Gevorderde
Reeks 2
Talent
Reeks 1
U15 Tabel
Harde bal
Maxi terrein
Max. C+30/5
Tabel
Harde bal
Maxi terrein
Max. C+30/2
Tabel
Harde bal
Maxi terrein
Open
U13 Tabel
Harde bal
Maxi terrein
Max. C+30/5
Tabel
Harde bal
Maxi terrein
Max. C+30/2
Tabel
Harde bal
Maxi terrein
Open
U11 Poule
Groene bal
21 meter terrein
Max. C+30/5
Tabel
Groene bal
21 meter terrein
Max. C+30/3
Tabel
Harde bal
Maxi terrein
Open
U9
Gemengd
Poule
Oranje bal
18 meter terrein
Max. NG
Poule
Oranje bal
18 meter terrein
Max. C+30/5
Tabel
Oranje bal
18 meter terrein
Open

 

Ethias Tour: U9 Reeks 2 & 3 en U11 Reeks 3 in poulevorm!

In de U9 Reeks 2 en 3 en U11 Reeks 3 wordt er gespeeld in poulevorm gevolgd door een eindtabel.

Met deze nieuwe format wil Tennis Vlaanderen een antwoord bieden aan volgende 3 doelstellingen:

 • Zorgen voor een betere overgang tussen Kids Toer en Ethias Tour.
 • Meer kinderen aanzetten tot competitiedeelname.
 • Efficiënter tijdsgebruik door aangepaste format.

We zijn overtuigd dat deze format een antwoord biedt op de noden van speler en ouder. Tegelijk houden we er ook rekening mee dat dit een haalbare kaart is voor de organiserende clubs.

Inschrijvingen tornooien en niet-betaalde facturen

Wij merken dat heel wat clubs, wellicht o.w.v. een kleine vergetelheid, steeds vaker (te) lang wachten om facturen te betalen. Dat is uiteraard geen ramp, maar een betere opvolging van de betalingen kan de administratie beperken en bijdragen tot een betere werking. Daarom voorzien we vanaf nu dat bij clubs met achterstallige facturen (d.w.z. facturen die na 30 dagen op datum dat de inschrijvingen van je tornooi opengesteld worden, nog niet betaald zijn) er niet online ingeschreven kan worden voor dat tornooi tot de factuur betaald is. Wij hopen uiteraard dat deze maatregel overbodig is en dat alles verder vlot kan blijven verlopen.

Verplichte FPM-verantwoordelijke en wedstrijdassistenten op elke Ethias Tour!

Met de integratie van Lotto FairPlay Managers en wedstrijdassistenten hebben onze jeugdspelers grotere kansen om met meer plezier en motivatie hun wedstrijden te beleven.

Vanaf 1/4/2017 worden er in elke Ethias Tour een FairPlay Manager en wedstrijdassistenten afgevaardigd.

We kozen voor een minimale verplichting, maar suggereren om de FPM tijdens meerdere tornooimomenten af te vaardigen.

Lees alle info over Fair Play op jullie Ethias Tour.
Korte handleiding Fair Play Manager en wedstrijdassistenten.

Alle clubs die een tornooi organiseren, dienen de Elit-clubtoepassing te gebruiken. Hieronder geven we alvast enkele belangrijke aandachtspunten mee. Aan de linkerzijde vindt u meer info over de tornooicircuits van Tennis Vlaanderen.

Voor het tornooi

 • Stuur minstens 6 weken voor aanvang van uw tornooi het tornooireglement door. Spelers kunnen pas inschrijven via de website voor uw tornooi van zodra u dit gedaan hebt!
 • Indien er bepaalde reeksen van uw tornooi niet zullen doorgaan, kan U dit in Elit aanduiden: "tornooiadministratie - Tornooi beëindigen", U kiest de reeks en zet de status daarvan op "afgelast"
 • Reeksen die niet werden aangevraagd en toch willen georganiseerd worden of wijzigingen aan reeksen, moeten minstens 6 weken voor aanvang van het tornooi aangevraagd worden. Het betreffende gewestelijk comité beslist over de goedkeuring ervan.
 • Een niet-gerechtvaardigde WO wordt ingegeven als "FF"; een gerechtvaardigde WO als "WO".

Tijdens het tornooi

 • Van zodra u één uitslag invult in Elit, worden de tabellen automatisch naar de website gestuurd. Tussen de loting en de eerste wedstrijd kan U als club zelf beslissen wanneer U de tabellen publiceert op de website. Voor tornooien die tellen voor het Criterium en de Ethias Tour dienen de tabellen op dezelfde dag als de loting gepubliceerd te worden op de website.
 • Vul steeds de uitslagen in na elke match, deze zijn direct zichtbaar op de website. Zo kan iedereen de recentste tabellen en uitslagen tijdens het tornooi raadplegen.
 • Vul ook de namen van de scheidsrechters in bij de respectievelijke gearbitreerde wedstrijden. Lees meer.

Na het tornooi

 • Vul op de finaledag tegen ten laatste 19u00 alle tornooi-uitslagen in.
 • Onmiddellijk na afloop van uw tornooi dient u uw tornooi te "beëindigen" in Elit: via "tornooiadministratie - tornooi beëindigen", kies de status "beëindigd". Dit is voor ons het sein dat de rankings kunnen opgemaakt worden.
 • De scorekaarten van de gearbitreerde matchen dienen samen met de 'Prestatielijst Officials' aan het gewestelijk secretariaat bezorgd te worden binnen de 8 dagen na afloop van het tornooi.
 • Aan de club die zijn tornooi-uitslagen te laat invult via Elit zal een boete van 25 ¿ worden opgelegd.