Tennis Gezond!

Trailer blessurepreventie

Wapen jezelf tegen de hitte

Ontdek hulpmiddelen en richtlijnen om je sportprestaties te beschermen, ook wanneer het heel warm is! Bekijk het advies van sportvoedingsexperte Stephanie Scheirlynck.

Tennis Vlaanderen engageert zich met steun van de Vlaamse overheid en Ethias voor Tennis Gezond! Tennis Gezond staat voor acties die stimuleren dat spelers op een gezonde, verantwoorde en welbewuste manier aan tennis kunnen doen. Zo tracht Tennis Vlaanderen spelers, trainers en begeleiders bewust te maken van het belang van lichamelijk, mentaal en emotioneel welzijn bij sporten.

Je hebt maar één (tennis)lichaam, verzorg jezelf!

 

Thema in de kijker: Blessurepreventie

Iedereen kent wel het motto `voorkomen is beter dan genezen'. Er zijn echter heel wat mogelijke oorzaken van blessures: weersomstandigheden, onvoldoende opwarming, ondergrond, onvoorzichtigheid,... en vaak hebben we deze niet onder controle. Gelukkig bestaan er een aantal eenvoudige voorzorgsmaatregelen die ons kunnen helpen om blessurevrij te tennissen en de kans op blessures heel wat geringer maken. Minder blessures zorgen immers voor meer spelvreugde en verhogen de kwaliteit van het spel. Om jullie op weg te helpen, worden 10 tips & tricks voorgesteld die jullie kunnen toepassen vóór, tijdens of ná het spelen. Twee belangrijke tips (een degelijke opwarming en een goede cool down) worden visueel ondersteund met een praktisch videofilmpje.

In de infotheek vind je deze 10 Tips & Tricks en nog veel meer info terug die je zullen helpen om blessurevrij te tennissen!

Andere thema's rond 'Tennis Gezond!'

Wens je nog meer info over `Gezond tennis'? Neem dan een kijkje in de infotheek over volgende thema's:

  • Gezonde voeding
  • Mentale gezondheid
  • FairPlay in tennis
  • Eetproblemen in topsport
  • Ook de Vlaamse Overheid zet volop in op gezond sporten! Het team Medisch Verantwoord Sporten heeft voor jou heel wat informatie en tips gebundeld over training, voeding, blessurevrij sporten, enz. op de website www.gezondsporten.be!

Tennis Gezond: Doe een check-up van jouw tennisracket!

De keuze van een nieuwe racket is niet evident. Hoe bepaal je de juiste lengte van een racket voor jouw kind? Wat is de impact van het gewicht van een tennisracket op jouw tennisspel? En welke factoren kunnen ervoor zorgen dat de kans op blessures daalt? Doe hier een check-up van jouw tennisracket!