Sport Vlaanderen

Sport Vlaanderen: "Wij zijn de sportadministratie van de Vlaamse overheid, en wij hebben een missie: wij willen zoveel mogelijk mensen langdurig laten sporten. En we doen er alles aan om hen sport aan te bieden van hoge kwaliteit. Of je nu een recreatief sporter bent of een topsporter: je krijgt altijd onze volle aandacht. We hechten daarom enorm veel belang aan goed opgeleide trainers, sportbegeleiders en clubbestuurders."

Sport Vlaanderen ondersteunt Tennis Vlaanderen al sinds 1977. Dat doen we zowel voor zijn basiswerking als voor verschillende projecten die het aantal tennissers en de kwaliteit van het tennisaanbod doen stijgen.

Sport Vlaanderen maakt innovatieve clubprojecten van Tennis Vlaanderen financieel mogelijk. Sport Vlaanderen helpt Tennis Vlaanderen om clubs op een innovatieve manier te ondersteunen in hun werking. Zo is er de ‘App', een applicatie waarmee clubleden bijvoorbeeld een terrein kunnen reserveren of hun klassement kunnen volgen, het ‘Social Media Clubplatform', een instrument om visuals te maken voor nieuwsbrieven en social media van de club. Verder geeft Sport Vlaanderen Tennis Vlaanderen extra middelen om de jeugdwerking in tennisclubs verder uit te bouwen. Tot slot maakt extra ondersteuning vanuit Sport Vlaanderen projecten rond laagdrempelig sporten mogelijk. Daarbij verleiden we verschillende doelgroepen, zoals personen met een beperking, tieners en kotstudenten om te beginnen tennissen. Voor de nieuwste maar ontzettend populaire tennisvariant ‘padel' geldt evenzeer dat ze mensen op een laagdrempelige manier tot sporten wil aanzetten.

Tennis Vlaanderen (het vroegere VTV) is vandaag met 151 300 aangesloten leden de op één na grootste gesubsidieerde Vlaamse sportfederatie. De financiële ondersteuning van Sport Vlaanderen voor zijn basiswerking en zijn diverse projecten is goed voor een derde van de inkomsten van Tennis Vlaanderen.

Meer info

Slogan: #sportersbelevenmeer