Zomerclub Bierbeekse TC biedt z’n leden nu ook wintertennis aan

Zomerclub Bierbeekse TC biedt z’n leden nu ook wintertennis aan

Op indoortennis is het nog even wachten aangezien de tweede coronapiek nog even nazindert. In tussentijd kan er wel gewoon buiten getennist worden. Die opportuniteit grijpen sommige clubs met beide handen aan om met creatieve oplossingen het outdoortennis nog een extra boost te geven. Zoals op de Bierbeekse Tennisclub, waar ze sinds dit weekend over een Flex Court beschikken die heel de winter bespeelbaar is.

"Tot voor kort waren we nog een echte zomerclub natuurlijk omdat we niet over een hal beschikken die indoortennis mogelijk maakt", vertelt de nieuwe voorzitter Patrick Van Der Velpen. "Nu, mogelijk komt hier in de toekomst wel verandering in. Het containerpark in Korbeek-Lo zal alleszins verdwijnen binnen afzienbare tijd en we zijn in nauw contact met het gemeentebestuur om de mogelijkheden te bekijken om daar een vaste constructie te voorzien. Maar goed, in tussentijd zit je zoals iedereen wel weet nog altijd met een nijpend tekort aan indoorvelden in deze regio, waardoor niet iedereen momenteel aan wintertennis toekomt. Op zoek naar een oplossing hiervoor kwamen we dan bij een Flex Court uit. Zo'n veld vervangt een ballon uiteraard niet, maar op deze manier kunnen onze leden wel de hele winter lang op tijd en stond een balletje kloppen."
"Flex Court is eigenlijk een waterdoorlatende laag die op een bestaand gravelterrein gelegd wordt", verduidelijkt Van Der Velpen. "Het grote voordeel van deze ondergrond is dat het vrij snel weer bespeelbaar is na een regenbui. Een halfuurtje zou moeten volstaan en dat is bij gravel toch een heel ander verhaal. Het speelt misschien iets sneller dan het gemalen baksteen, maar dat doet niets af aan het spelplezier. De eerste reacties van onze leden zijn alleszins unaniem positief. Bovendien is dit ook nog een ecologische oplossing, want de ondergrond is volledig recycleerbaar en op deze manier hoeft er geen grote hal verwarmd te worden. Kortom, een investering die z'n geld meer dan waard is."

Winterabonnement
"Het nieuwe veld laat ons ook toe om een abonnementsformule voor wintertennis aan te kunnen bieden", pikt secretaris Erna Decoster in. "Eigenlijk is het ongezien dat we in deze tijd van het jaar nog buiten kunnen tennissen. Normaal stopt de zomerperiode eind september, al kunnen we dit natuurlijk niet eindeloos laten doorgaan. (lacht) Daarom hebben we beslist om het zomerabonnement half december te laten aflopen. Leden en eventueel ook niet-leden kunnen dan voor de schappelijke prijs van 75 euro een winterabonnement aanschaffen dat tot eind maart geldig is. De Flex Court zal sowieso continu bespeelbaar zijn en ook de gravelvelden hopen we zo lang mogelijk te kunnen blijven inzetten."

Geïnteresseerde niet-leden kunnen contact opnemen met de club via bierbeekse.tennisclub@gmail.com

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com