Zita Berckmans haalt finale op TC Forest Hills

Zita Berckmans haalt finale op TC Forest Hills

Voor Zita Berckmans uit Tielt-Winge stond de Krokusvakantie vooral in het teken van het tennis. Want ook al moet ze nog 9 jaar worden, dat ze talent heeft, staat buiten kijf. Anders maak je geen deel uit van het Kids Development Team project van Tennis Vlaanderen.

Ook de voorbije weken gooide de C+30/4-speelster hoge ogen, door te midden van veelal jongens de finale te halen op de reeks 1 plus in TC Forest Hills. Haar coach bij KTC Diest Nick Vanmechelen zag dat het goed was.
"Ik hoef je wellicht niet te vertellen dat de jongens in zo'n gezamenlijke reeks in het voordeel zijn", geeft hij zijn mening over het knappe parkoers van zijn pupil. "Eigenlijk is het al knap als meisjes erin slagen om de hoofdtabel te halen. Maar daar bleef het in het geval van Zita dus niet bij, want na een forfait tegen het eerste reekshoofd stootte ze door tot de finale. Bovendien won ze aan de zijde van Eline Bex de dubbelreeks. Twee meisjes die zo'n reeks naar hun hand zetten, ik denk niet dat het al eerder gebeurd is. Nu, Zita is een hele grote voor haar leeftijd en speelt dan ook echt krachttennis. En dus hoeft het niet te verbazen dat ze ook een leeftijdscategorie hoger mee kan met de besten, want op TC Heiveld won ze in diezelfde week zomaar eventjes de reeks 10/2. Hopelijk krijgt ze voortaan groen licht om in de hoger aangeschreven 10/1-reeks aan te treden. Het kan haar ontwikkeling alleen maar ten goede komen."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com