Zita Berckmans bevestigt haar topstatus op TC Heiveld

Zita Berckmans bevestigt haar topstatus op TC Heiveld

Hoewel de Vlaams-Brabanders maar één keer de hoofdvogel afschoten in de Ethias Tour reeks 1 plus tijdens de Paasvakantie, is het niet zo dat ze voor de rest vrede moesten nemen met een bijrol. In de meeste reeksen was er altijd wel één iemand op de afspraak in het slotweekend, met Kaat Van Den Berg die met twee finaleplaatsen bij de meisjes 9 de kroon spande.

De tornooien van TC Brughia en TC Heiveld kenden bijna een identiek verloop voor de C+30/4-speelster van KTC Diest. Eerst Leontien Lanckman kloppen in twee korte sets, om dan telkenmale op Marilyn Van Brempt te stuiten. Het echte succes was overigens weggelegd voor een clubgenote van Van Den Berg, met name Zita Berckmans (foto). Zij stoomde bij de 11-jarigen zonder setverlies door naar de titel op Heiveld. In de eindstrijd was de gelijk geklasseerde Eline Bex een maat te klein (4-3, 4-0) voor het nummer één in de rankings.
Voor de rest geen gebrek aan halve finaleplaatsen in Sint-Katelijne-Waver. Bij de 15-jarigen beten zowel Chyara Onia (B-15/1) als Viktor Sempels (B0) in het zand bij de laatste vier. Eén leeftijdscategorie lager kwam favoriet Daoud Afallah (Tennis SDI) niet meer in actie in de halve eindstrijd. Hij moest forfait geven tegen Arthur Snoecx.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com