Zestal Oost-Vlaamse teams naar eindronde in nationale bij de mannen

Zestal Oost-Vlaamse teams naar eindronde in nationale bij de mannen

In afwachting dat er in de leeftijdsreeksen nog enkele clubs bijkomen hebben zich alvast een zestal Oost-Vlaamse mannenteams gekwalificeerd voor de eindronde in nationale afdelingen.
In eerste nationale was TC Beckhand met een vriendengroepje van eigen spelers meer dan verdienstelijk maar de Waaslanders met o.m. Philip De Vetter, Filip Van Duyse, R. Martens, Denis Mertens, Dimi Jottier en Bjarne Van Der Herten vielen net buiten de eindronde. Clubs als Diest of Bercuit vallen te sterk uit. TC Deinze had het lastiger.
TC Racso gaat in tweede wel naar halve finale tegen Odrimont. De verdienste van mannen als Ivan Bjelica, Jeroen Masson, Dominique Coene, Wouter Verstockt, Nathan Weyne, Thomas De Groote, Emmanuel Koole, Frank Duyck en Joeri Cerpentier.
In derde nationale krijgt TC Wase ondanks een moeilijke start tegen Flemalle toch de kans om naar kwartfinale te gaan tegen Vautour B. Met Tuur Heuvinck, Robin Vanhauwe, Yuri Soberon en Peter Ost heeft men vaste waarden in huis die  aangevuld met een Franky Backx, Aurel Abrudan, Dieter Calle of Aaron Calluy ver kunnen geraken.
In vierde nationale moeten TC Deinze B en TC Beckhand C al in zestiende finales aan de slag tegen respectievelijk Leopold B of TC Louvieros. Deinze kan eventueel putten uit zijn A-team om de kansen op overleven te vergroten. Bij Beckhand C dat het totnogtoe deed  met Yens De Dobbeleer, Maikel De Boes, Thomas Laureijs, Noah Dewulf, Jeroen Verheyen, Navarro Veys, Natan D'Hulst en Ignace Van Kemzeke zal men hoofdzakelijk opteren voor hetzelfde team.
TC Wase B tegen Zwevegem en Park Ronse tegen TK De Berken zijn in vierde direct geplaatst voor de achtste finales. TC Wase trekt een nieuw blik spelers open met o.m. Jens De Bosscher, Pieter-Jan Van Cauwenberg, Steve en Marty Mertens, Bram Dhaen, Pieter Van Hecke en nog een paar anderen. Bij Ronse zijn de broers Jonas en Nelis De Meyer, Clement Debaveye, Gregory josson, Stijn en Laurens Vanderkimpen en Mattice Dobbelaere de sterkhouders.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be