Zara De Schutter voelt zich goed in Tennis SDI

Zara De Schutter voelt zich goed in Tennis SDI

Op het laatste tornooi van de Volvo Tour reeks 1 plus op Stade Leuven konden de jongens en meisjes van het eigen Vlaams-Brabantse gewest zich niet doorzetten. Gelukkig was er nog de 12-jarige Zara De Schutter, die een knap parkoers aflegde bij de meisjes 14 en enkel door een oppermachtige Victoria Kalaitzis afgestopt kon worden.
Eigenlijk is ze woonachtig in het Oost-Vlaamse Welle, een deelgemeente van Denderleeuw, maar sinds afgelopen winter heeft ze ook een duidelijke link met de Vlaams-Brabantse regio.
"Ik train nu op Tennis SDI bij coach Dirk Van der Poorten en dat bevalt me prima", laat Zara weten. "Door de vele groepslessen en het sparren met leeftijdsgenootjes zoals onder meer Alexander Hoogmartens heb ik werk kunnen maken van mijn regelmaat en dan is het aan mij om er in de wedstrijden goed het kopje bij te houden. Met succes, want in de kwartfinales op Stade Leuven hield ik B-15 Ai Noa Fabre af met twee keer 6-2. Het enige spijtige aan mijn twee finaleplaatsen in zowel het enkel- als het dubbelspel was het feit dat ik verstek moest geven voor het tornooi van Het Zeen Sterrebeek, waar ik het tezelfdertijd schopte tot de finale bij de dames 2. Maar goed, dat toont nog maar eens aan dat ik op de goede weg ben, het B-2/6-klassement indachtig ook dat na dit seizoen in het verschiet ligt."
Ten huize De Schutter beklagen ze zich dan ook de beslissing niet om niet in te gaan op het aanbod van Tennis Vlaanderen om naar de tennisschool in Wilrijk te verhuizen.
"Ik ga er wel regelmatig trainen, maar ik zag het niet meteen zitten om op internaat te gaan", aldus de talentrijke C+15-speelster. "Ik blijf dus gewoon school lopen in Ninove waar ik Moderne Talen volg, zodat ik mijn vriendinnetjes niet hoef te missen. Voorlopig staat het plezier voorop bij het tennissen. Niets meer, maar zeker ook niets minder."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com