Zara De Schutter uitblinkster in goedbezette damestornooien

Zara De Schutter uitblinkster in goedbezette damestornooien

Zowel in Merelbeke als op TC Beckhand mocht men zich tijdens de krokusvakantie verheugen in een ruime deelname in de hoogste damesreeksen. In Merelbeke kwamen ze met 55 opdagen, in Beveren met 47 en telkens kwam Denderleeuwse Zara De Schutter die weliswaar bij het Brabantse SDI is aangesloten als winnares uit de bus.
In Merelbeke had ze weinig moeite met Manon Dewulf en Helena Verbeeck en in finale had zelfs Charlotte Swaans met 6/3 en 6/2 niet zoveel verweer.
Op Beckhand waren opnieuw Helena Verbeeck en Charlotte Swaans de slachtoffers alvorens ze in finale tegen Vicky Van De Peer kwam te staan. Zara versloeg als nummer 29 het nummer 23 met 6/3 en 6/4 zodat ze best van een geslaagd Oost-Vlaams weekend mocht gewagen.
Ook de heren gingen aan de slag in beide tornooien In Merelbeke ging Oost-Vlaming Tuur Heuvinck mee tot halve finale maar daar was Stefan Wauters de betere. Ook Robin Vanhauwe hoorde bij de laatste vier maar werd daar verslagen door Jacques Gley die trouwens ook de finale zou winnen van Waaslander Stefan Wauters met 6/3 en 6/4.
Op Beckhand ging Tuur Heuvinck er in kwart uit tegen Ruud Martens. De finale tussen Flip Van Duyse en Philippe De Vetter werd met overtuigende cijfers gewonnen door Van Duyse met 6/2 en 6/0.
De zeges in heren II gingen naar jong talent Noah Merre van TC Eeklo  in Beveren en naar Wannes De Langhe in Merelbeke. Deze profiteerde van het gedwongen forfait van een ander jong Oost-Vlaams talent: Natan D'Hulst.