Zara De Schutter (Tennis SDI) derde keer aan het feest op Belgian Circuit

Zara De Schutter (Tennis SDI) derde keer aan het feest op Belgian Circuit

Door de coronapandemie vielen de wintertrainingen dan wel deels in het water, dat belet A-speelster Zara De Schutter niet om de toernooizeges opnieuw aan elkaar te rijgen. Haar titel vandaag op de terreinen van de Reinaert Tennisclub in Lokeren was alweer de derde in amper vier weken tijd. Geen slecht gemiddelde als je het ons vraagt.

 
"Nee inderdaad, het loopt allemaal nog net iets vlotter dan ik vooraf had kunnen inschatten", reageert de immer vrolijke De Schutter. "Want door corona was het lange tijd allesbehalve evident om deftig te kunnen trainen. Ik had wel een verzoek ingediend om een uitzondering te verkrijgen om alsnog binnen te kunnen spelen, maar dat werd me uiteindelijk geweigerd en ik wilde ook geen onnodige risico's nemen. Dus meer dan af en toe eens buiten tennissen met ploeggenote Maria Lemonakis zat er maandenlang niet in. Nu goed, door mijn studies criminologie zijn die trainingen sowieso wel een beetje beperkt tot twee keer per week. Op zich maakt het ook niet zoveel uit. Ik heb altijd liever veel wedstrijden gespeeld en dat is voor mij de beste manier om mijn niveau op te krikken."

Finale in Bercuit
Als het beste nog moet komen, dan ziet het er voor de concurrentie niet bepaald goed uit. "Ach, dat valt wel mee, al weet ik dat ik nog meer in mezelf moet geloven", knipoogt het nummer 26 van België. "Vooral tijdens matchen speelt me dat af en toe een beetje parten, in die zin dat ik tegen op papier betere speelsters al eens een voorsprong uit handen durf te geven. Dat was eerder vandaag nog het geval op het viersterrentoernooi van Bercuit tegen topfavoriete Kordolaimi, toen ik een voorsprong van 5-3 en 40-0 in set twee liet glippen. Dat was wel een beetje zuur, al zou het sowieso lastig geweest zijn om ook die derde set nog naar mijn hand te zetten. Zo'n Kordolaimi heeft echt wel ervaring zat en straft het minste foutje genadeloos af."

Knop omdraaien
"Maar goed, het was alleszins een plezante match op Bercuit, dus ik slaag er altijd wel vrij goed in om die knop snel om te draaien", gaat ze verder. "Dat moest ook met die finale in Lokeren in het verschiet. Daar haalde ik het vrij vlot met twee keer 6-3, maar als eerste reekshoofd en enige A-speelster op de hoofdtabel werd ik een beetje verondersteld om daar met de zegebloemen aan de haal te gaan. Of zoiets me nerveus maakte? Eigenlijk niet neen. Zoals ik al zei, ik speel eigenlijk heel graag matchen en probeer altijd tot het uiterste te gaan. En als de andere dan beter is, dan kan ik dat makkelijk relativeren. Ik merk wel dat ik nu een nog iets hoger niveau haal dan vorig seizoen, als je ziet dat ik zoals op Lovanium iemand als Sofie Oyen een set afhandig kan maken. Of misschien heeft dat ook met zelfonderschatting te maken, dat kan altijd (lachje)."