Zara De Schutter en Tennis SDI op zoek naar eerredder

Zara De Schutter en Tennis SDI op zoek naar eerredder

Veel plezier hebben de dames van Tennis SDI nog niet aan hun avontuur in de eerste afdeling van de nationale interclub beleefd, althans als je de resultaten bekijkt met twee 6-0-nederlagen. Maar de speelsters zelf houden er de moed in en hopen hier of daar toch nog een puntje mee te pikken.

"We wisten dat het moeilijk ging worden met dezelfde ploeg waarmee we het vorig seizoen tot verliezend finaliste in tweede schopten, maar we wilden toch graag eens onze kans wagen", laat eerste speelster Zara De Schutter (17) weten. "Hier hebben we met z'n allen hard voor gewerkt, dus ergens genieten we wel van deze unieke ervaring. Natuurlijk winnen we liever, maar het is niet dat we elke keer kansloos waren. Zo dwong ik zelf een driesetter af tegen Mikhaela Boev, een speelster die toch al het één en ander bewezen heeft op het internationale circuit. Met het tennis zit het dus wel goed, al zal dat komend weekend wellicht niet volstaan tegen top 300-speelster Marie Benoit en TC Eupen. Maar de week nadien tegen De Vallei willen we toch nog voor de eerredder gaan."

"Wat de zomer brengt voor mij? Ik ga vooral de nationale sterrenreeksen betwisten om mijn pas verworven A-status te kunnen behouden. Met die ranking heb ik voor mezelf ook een belangrijk doel verwezenlijkt. Verdere tennisdromen koester ik niet meteen. Ik wil vooral heel graag criminologie gaan studeren als ik mijn middelbare studies voltooid heb in juni."