Zara De Schutter en Kaat Coppez in finale op Wimbledon Sint-Truiden

Zara De Schutter en Kaat Coppez in finale op Wimbledon Sint-Truiden

De betere Oost-Vlaamse jongeren waagden afgelopen weken hun kans op de tornooien van Argayon en Wimbledon Sint-Truiden waar ook nogal wat Waalse talenten op afkwamen.
Denderleeuwse Zara De Schutter, weliswaar aangesloten bij het Brabantse SDI, schopte het bij meisjes 14 twee keer tot de finale. In Nijvel verloor ze wel van de talentrijke Lena Delfosse met 3/6 en 4/6. In Sint-Truiden bleek Vicky Van De Peer de sterkste met 7/5 en 6/1.
Geraardsbergse Kaat Coppez(ex-Velina) die momenteel opgeleid wordt bij het Limburgse Boneput, haalde halve finale in Argayon bij meisjes 10 en finale op Wimbledon. Daar was Sara Pantelic met 4/1 en 4/2 evenwel te sterk.
Sebastien Cauhape(Merelbeke) deed het uitstekend bij jongens 9. Na zijn zege in Argayon tegen Louis-Lou Langenaken was hij in Sint-Truiden weer paraat. Hij schopte het tot finale waar zijn Waalse opponent met 1/4,4/1 en 4/1 weerwraak nam.
Lisa Claeys(Velina) haalde de halve finale bij meisjes 12 na een 6/3 en 6/2 overwinning tegen Amelie Van Impe(TK Players) die voor de stunt van het tornooi had gezorgd door de vijf klassementen hoger geklasseerde Mila Zannier te kloppen in achtste finale. Ook Lisa Claeys had de Waalse al geklopt op Argayon waar ze eveneens tot de halve finale doordrong.
Robin Vanhauwe(Hof ter Burst) ging bij jongens 16 door tot de halve finales waar Zizou Bergs met 6/4 en 6/4 nog te sterk bleek.
Jan Otzipka('t Broeksken) ging in beide tornooien mee tot de kwartfinales bij meisjes 10.
James Van Herzele, met Thaise roots en aangesloten bij Gantoise, deed een opmerkelijke verschijning in beide tornooien. Hij won bij jongens 12 in Argayon van de Pierre-Yves Bailly die later het tornooi op Sint-Truiden won. Van Herzele gaf daar op nadat hij toch opnieuw zijn opmerkelijk talent liet bewonderen.


Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be