Yulia Epina en Melanie Vis: enig Oost-Vlaams winningteam op criterium eindronde

Yulia Epina en Melanie Vis: enig Oost-Vlaams winningteam op criterium eindronde

Op de nationale eindronde voor dubbelteams die doorging op de terreinen van tennisclub Beckhand kon slechts één Oost-Vlaams dubbelteam zich tot kampioen laten kronen.
Het duo van TC Merelbeke, Yulia Epina en Melanie Vis was bij dubbel dames tot 60 punten te sterk voor Lieselore Cotry en Paya Vermeersch. Ze wonnen 6/4 en 6/1. Verbazing hoeft het niet te wekken want Yulia Epina was met haar C 30/5 zwaar ondergeklasseerd. Ze verloor dit jaar op meer dan 100 wedstrijden (enkel en dubbel) slechts een paar keer.
In dubbel heren tot 90 punten konden Pieter D'Hondt en Frederic De Kesel van TC Chiwawa dank zij winst in de supertie-break in halve finale ook doordringen tot de finale. Daar werd het een uiterst spannende bedoening waarin de Oost-Vlamingen nipt tenonder gingen met 6/2, 5/7 en 13/11.
Ook Daan Haelvoet en Joachim Van Lancker van TC Den Bruel bereikten de finale in dubbel heren tot 30 punten. Het duo verloor de eindstrijd met 7/6, 3/6 en 10/7.
Het Topspinduo bij de dames tot 30 punten, Charlotte De Kesel en Joyce Dobbelaere, bracht het tot de halve finale maar die verloren ze met 6/1 en 7/5.
Bij de andere Oost-Vlaamse vertegenwoordigers bleef het bij een kwartfinale. Thomas Allaer-Stefan Van Avermaet (DH 60), Jolien Naessens-Stef Vanderhaegen ( DG 90), Evelien Claus en Cedric Van Der Burght (DG 60) Karin Huyghebaert en Jo De Smet ( DG 30) botsten op sterkere tegenstand maar houden de herinnering aan een goed dubbelseizoen.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be