Youngster Mats Klarenbeek bij sterkste Vlaamse stijgers

Youngster Mats Klarenbeek bij sterkste Vlaamse stijgers

Na een lang tennisseizoen is het altijd uitkijken naar de nieuwe klassementen en wie zich de sterkst gestegen speler of speelster mag noemen. Een vijftal onder hen ging er maar liefst 50 punten op vooruit, onder wie Vlaams-Brabander Mats Klarenbeek die uitkomt voor TC Tennifun.

De 15-jarige youngster begon met tien puntjes aan het afgelopen seizoen en heeft er dus nu ineens zestig achter zijn naam staat.
"Of dat een beetje schrikken was? Misschien wel ja, want zelf ging ik ervan uit dat ik dertig punten ging tellen gelet op de behaalde resultaten", meent Klarenbeek. "Ik dacht dat ik daarmee de limiet had bereikt, maar blijkbaar kan je in bepaalde gevallen nog meer stijgen (lachje). Nu, het is goed zoals het is hoor. Het heeft wel iets, bij de sterkste stijgers van Vlaanderen horen. En dan te denken dat ik aanvankelijk weinig zin had om tornooien te spelen. Maar nu ben ik vastberaden om te bewijzen dat ik mijn nieuwe puntenaantal waard ben. Ik volg deze winter vier uur training bij Frederic Smets en Philippe Vergeylen op Tennifun, dus hopelijk volstaat dat om mijn mannetje te staan in de derde herenreeks."
Tot dusver was Mats Klarenbeek enkel actief in de jeugdreeksen.
"Om deel te nemen bij de heren moet je minstens 15 punten hebben, dus ik speelde heel de zomer lang bij de jongens 15/2 en 15/3 en won daar bijna al mijn wedstrijden", vertelt hij. "Twee keer moest ik mijn meerdere erkennen, op de eindronde van de interclub en in de finale op het afsluitende Feest van de Jeugd. Vooral die laatste verliesmatch vond ik wel jammer, want ik had mijn tegenspeler al drie keer eerder verslagen de weken voordien. Misschien was er toen wel net iets te veel familie en vrienden komen kijken om me aan te moedigen (knipoogt)."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com