Yannick Mertens van de partij op Roland Garros

Yannick Mertens van de partij op Roland Garros

Roland Garros is ongetwijfeld de Grand Slam die het meeste leeft bij de Belgische tennisliefhebber. Geen wonder dat iedere ambitieuze landgenoot daar koste wat kost deel wilt van uitmaken. Yannick Mertens maakte voor het eerst sinds 2012 zijn opwachting aan de Porte d'Auteuil, waar hij sneuvelde in de tweede kwalificatieronde tegen de Duitser Brands.

Geen eerste hoofdtabel dus voor de Lennikenaar, maar desalniettemin een opsteker van formaat nadat de Nederlandse tennisbond in april uit het niets met het nieuws kwam dat er verdachte gokpatronen geconstateerd waren tijdens het dubbeloptreden in Turijn aan de zijde van Nederlander Mark Vervoort.
"Ik heb dat hoofdstuk zeer snel kunnen afsluiten, omdat ik van mezelf weet dat ik er niets mee te maken heb en er ook nooit iets mee wil of zal te maken hebben in de toekomst", zegt de beste Vlaams-Brabander daarover. "Dat nieuws heeft me niet verhinderd om een zeer goede voorbereiding door te maken. In de aanloop naar Roland Garros heb ik gedurende twee en halve week goed en hard kunnen trainen met mijn papa Kris en conditietrainer Noël Tatton. En dat zag je ook wel aan mijn niveau, want tegen Gerasimov in de eerste ronde was ik meteen bij de les."
Zijn huidige vorm volstond evenwel niet om dat kunststukje nog eens te herhalen tegen de Duitse ex-top 100-speler Daniel Brands. Maar niet getreurd, want de kwalificatie voor Wimbledon lijkt zo goed als zeker op zak.
"Met mijn huidige ranking als 's wereld nummer 219 moet dat lukken om ook daar in de kwalificaties te kunnen starten, temeer daar de deadline volgende maandag is. Mooi zo, want die Grand Slams zijn toch de toernooien waar je het allemaal voor doet."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com