Yannick Mertens stunt op ATP-circuit

Yannick Mertens stunt op ATP-circuit

Geen Roland Garros later deze maand voor Yannick Mertens, maar dat betekent niet dat hij niet goed uit de voeten kan op een gravelondergrond. Op het ATP-toernooi van München zorgde het nummer 267 van de wereld immers onlangs voor een stuntje door de Kazak Bublik (ATP-145) te kloppen in de kwalificaties, om nadien te sneuvelen tegen de latere finalist Guido Pella.

De Lennikenaar hoopt de komende weken zijn ranking op te vijzelen op het Challenger circuit, vooral dan met het oog op Wimbledon.
"Die goede matchen in München tonen aan dat ik graag en goed op gravel speel", aldus de hoogst geklasseerde Brabander. "Maar in Parijs zelf raakte ik nooit verder dan de tweede kwalificatieronde en op Wimbledon en de US Open haalde ik in totaal toch vier keer de derde en laatste ronde. Het zou natuurlijk geweldig zijn om ooit eens op die hoofdtabel te geraken, dus hopelijk komt het er eens van. Maar goed, we gaan de komende weken dus gewoon Challengers afwerken en proberen te profiteren van het feit dat de meeste spelers zich stilaan concentreren op de tweede Grand Slam van het jaar. Ik zou graag eens in de eindfase van die Challengers willen geraken, dat is ook de enige manier om nog verder te klimmen in de ranking. Maar goed, dan moet het allemaal een beetje meezitten ook natuurlijk."
Tussendoor komt Mertens als vanouds ook uit in de Belgische interclubcompetitie, ditmaal voor TC De Koddaert dat een belangrijke kandidaat is voor de titel in eerste nationale.
"Ik heb een fijne periode gehad in Panorama waar we in het verleden ook de titel pakten in eerste, maar ze willen nu meer voor lokale spelers gaan. De Koddaert is een mooie nieuwe uitdaging. Met onder meer Coppejans en Malisse hebben we zeker de spelers om een hartig woordje mee te praten", besluit hij.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com