Yannick Mertens sterk op dreef in Futures

Yannick Mertens sterk op dreef in Futures

Na al die jaren blijft Yannick Mertens op zijn 31ste nog altijd veruit de sterkste Vlaams-Brabander op de ATP-ranking. De Lennikenaar beleeft misschien niet zijn beste seizoen tot dusver, maar dankzij enkele uitstekende prestaties heeft hij stilaan opnieuw de top 300 in het vizier.

De vruchtbare septembermaand begon op nationale bodem met de interclubtitel in de hoogste afdeling als speler van De Koddaert.
"We wilden echt wel revanche nemen voor die nederlaag van vorig seizoen tegen Bercuit en de 9-0-score spreekt denk ik wel voor zich", zegt Mertens daarover. "Zelf won ik in twee sets van top 500-speler Romain Barbosa en dat is toch altijd goed voor het vertrouwen. Want op zich was het een eerder teleurstellend jaar. Ik was 2017 nochtans goed geëindigd, maar die winterbreak had ik blijkbaar niet goed verteerd. Pas op, mijn niveau was vaak best nog wel oké, maar je verliest dan ineens wedstrijden die je had kunnen of moeten winnen. Voor je het weet, kom je in een vicieuze cirkel terecht en brokkelt het vertrouwen verder af. En ja, dat zie je meteen terug aan je ranking natuurlijk. Maar goed, die twee Futures in Frankrijk en Portugal met één keer winst en een finaleplaats hebben me terug wat op de rails gezet. Ik denk zelfs nog twee Challengers in Australië af te werken binnenkort. Andere jaren zou ik me daar niet aan gewaagd hebben, maar ik zal ook geen jaren meer meegaan op het internationale circuit. Maar goed, voorlopig denk ik zeker nog niet aan stoppen. Zolang die ranking maar terug de hoogte ingaat, dan behoort een uitschieter op termijn altijd nog tot de mogelijkheden."


Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com