Yannick Mertens quasi onklopbaar in de Futures

Yannick Mertens quasi onklopbaar in de Futures

Na zijn snelle exits in januari in het verre Australië had Yannick Mertens even tijd nodig om in het goede ritme te komen. Dat de Lennikenaar opnieuw zijn beste tennis teruggevonden heeft, bewijzen de resultaten van de voorbije weken op het Futures circuit. Het leverde hem twee triomfen na elkaar op in het Engelse Wirral en Madrid, wat zijn totaal op 18 ITF-titels brengt.
"Na Australië liep het inderdaad niet van een leien dakje", blikt het huidige nummer 280 op de wereldranking even terug. "Het kostte me toch wat tijd en moeite om te wennen aan het Europese indoorseizoen. En dat terwijl het nochtans goed zat in het kopje en ik ook een heel degelijk niveau haalde op training. Maar als die overwinningen dan uitblijven, slaat de twijfel logischerwijs toch toe."
Die twijfel werd de voorbije weken kordaat de kop ingedrukt.
"Ik had de week voordien al een finaleplaats behaald in Portugal, wat maakte dat ik met een flinke dosis vertrouwen naar Wirral afreisde", aldus Mertens. "Dat was ook nodig, want ik was slechts als vierde geplaatst en zo'n jongen als Westerhof (ATP-235, red.) verplicht je eigenlijk om je beste niveau te halen. In Madrid nam ik dan de maat van een hele rits Spanjaarden en dat terwijl het toch weer aanpassen was aan het koudere weer en tennissen in de buitenlucht. Maar goed, in de finale verloor ik pas mijn eerste set in twee weken tijd tegen de lastige Madrileense lefty Pulgar-Garcia. Twee superweken kortom en die zorgen ervoor dat de kwalificaties van Roland Garros nu wel heel dichtbij komen. Ik heb eigenlijk nog maar één goed resultaat nodig op drie à vier weken tijd, dus  daar gaan we dan ook vol voor."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com