Yannick Mertens kijkt al ambitieus vooruit naar 2015

Yannick Mertens kijkt al ambitieus vooruit naar 2015

Lennikenaar Yannick Mertens sluit ook het seizoen 2014 af als de onbetwistbare Vlaams-Brabantse nummer één bij de heren. Hoe kan het ook anders, aangezien hij nog altijd de achtste beste Belg is met zijn 256ste notering op de wereldranglijst.

Daarmee doet hij opnieuw beter dan eind 2013, toen hij op de rand van de top 300 balanceerde. Het zorgt ervoor dat hij nu reeds vol ambitie uitkijkt naar 2015, evenwel niet zonder een noodzakelijke pauze in te lassen.
"Die competitiestop kan ik goed gebruiken, want op het einde begon het lange seizoen toch wel door te wegen", blaast Mertens. "Dat heeft deels ook te maken met het feit dat ik zelden of nooit geblesseerd ben, waardoor ik de kaap van de dertig tornooien gerond heb. Maar ik wilde absoluut nog tot begin november doorgaan, omdat ik de punten gewoon heel goed kon gebruiken. Ik wil immers koste wat kost de kwalificaties van de Grand Slams spelen volgend seizoen en daarvoor moest ik nog een eindspurt inzetten. Uiteindelijk is dat ook gelukt, want tijdens die vier weken dat ik in totaal in Madrid en Oslo actief was, ben ik er toch in geslaagd om een mooie reeks neer te zetten. Zo pakte ik in Madrid onder meer mijn derde Future van het jaar, waardoor ik het seizoen rond de 250ste plaats zal afsluiten. Dat leidt ertoe dat ik me kan gaan opmaken voor de kwalificaties van de Australian Open. Begin januari vertrek ik al naar Australië, waar ik dan eerst een Challenger in Happy Valley wil meepikken."
Daarmee is de toon meteen gezet voor Mertens, die van plan is om het in de toekomst allemaal iets verder te gaan zoeken.
"Ik zou het nog efficiënter willen aanpakken, door minder tornooien te spelen maar wel altijd op mijn geliefkoosde ondergrond aan te treden", laat hij weten. "Ik ben dan wel opgegroeid op gravel, mijn vlakke slagen komen het best tot hun recht op een harde ondergrond. Het enige nadeel is dat je dan wat vaker buiten Europa aan de slag moet gaan, zeker tijdens de gravelzomer. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik op die manier nog een grote sprong voorwaarts kan maken en mijn hoogste ranking als nummer 195 nog kan overtreffen. Temeer daar ik in die eerste maanden niet zoveel punten te verdedigen heb. Ik geef dus zeker niet op. Zolang ik het graag doe, blijf ik ernaar streven om het maximum uit mijn carrière te halen."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com