Yannick Mertens hoopt in het najaar terug te tennissen

Yannick Mertens hoopt in het najaar terug te tennissen

Het coronavirus heeft de wereld stevig in z'n greep en daar ontsnapt ook de tennissport niet aan. Alle internationale tornooien zijn al zeker tot half juli geschrapt en dat is letterlijk en figuurlijk een streep door de rekening van onze eigen toppers. Lennikenaar Yannick Mertens (ATP-473) probeert er noodgedwongen het beste van te maken. In eigen kot of wat had je gedacht.

"Dat laatste is meteen het grote voordeel, eindelijk zijn we eens een langere periode thuis zonder echte verplichtingen", reageert hij. "In normale omstandigheden krijg je daar amper de kans toe. Zelfs niet in november of december. Want voor je het weet, wenkt alweer het nieuwe seizoen. Op zich kan ik er dus wel even van genieten om zowel fysiek als mentaal tot rust te komen, maar zolang als nu hoefde het ook weer niet te duren (lachje). Juli is immers nog best ver weg. Hoe ik de vrijgekomen tijd probeer in te vullen? Ik blijf sowieso mijn conditie onderhouden. Mijn broer Christophe heeft een fitnesszaak in Groot-Bijgaarden (Lifestyle Consultancy & Gym) en af en toe pik ik eens een online workout mee. Voor de rest loop en fiets ik vrij veel. Het racket neem ik alleen nog ter hand om wat challenges uit te voeren, met en zonder toiletpapier (knipoogt)."
"Nu, één ding is zeker, op deze manier wil ik niet dat mijn tenniscarrière ten einde loopt", klinkt het. "Want uiteraard sta je daar eens vaker bij stil als je de 33 nadert. Maar tegelijk besef je in deze periode zonder tornooien dat je het nog altijd heel graag doet. En ik heb altijd gezegd dat ik door wil gaan zolang ik er plezier aan beleef. De laatste maanden presteerde ik misschien niet zo constant meer en dat zie je ook aan mijn ranking. Maar ik kan nog altijd mijn mannetje staan, ondanks dat de concurrentie alleen maar toegekomen met veel youngsters die hun plekje proberen op te eisen. Maar goed, het sportieve is voor later. Ik kan alleen maar afwachten nu en hopen dat er in het najaar effectief terug getennist zal worden."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com