Yannick Mertens blikt terug op Wimbledon avontuur

Yannick Mertens blikt terug op Wimbledon avontuur

Dagenlang wist Yannick Mertens de schijnwerpers op zich gericht tijdens de kwalificaties voor Wimbledon, aangezien de meeste Belgen reeds in de eerste ronde uitgeschakeld werden. De Lennikenaar schopte het zelf tot ronde drie, waarin een genaturaliseerde Kazak hem ervan weerhield om voor het eerst in zijn carrière door te stoten richting eindfase van een Grand Slam.
De vraag is dan ook met welk gevoel hij op zijn avontuur terugblikt, de teleurstelling omdat je er zo dicht bij bent of fierheid omdat je zo ver bent geraakt.
"Tja, je wilt altijd winnen natuurlijk, zeker als je je nog nooit voor de hoofdtabel van een Grand Slam kon plaatsen", blikt Mertens terug. "Maar ik denk niet dat ik me veel te beklagen heb. Uiteindelijk speelde ik ook tegen Nedovyesov (ATP-122, red.) gewoon een hele goede wedstrijd. Het was de derde maal dat ik tot de derde ronde van de kwalificaties wist door te dringen en het was zeker closer dan de vorige twee keren. Als je ziet bijvoorbeeld dat ik in de eerste set drie setballen weet te versieren. Pak ik daarvan eentje, dan krijg je uiteraard een hele andere match. Maar goed, ik ga nu ook niet beweren dat ik dan al met anderhalf been in het hoofdtornooi had gestaan, want het ging reeds naar drie winnende sets. Ach, ik kan me er wel mee verzoenen, want het is een deftige speler die al top 100 heeft gestaan en over een goede service en volleys beschikt. Het is alleen spijtig dat ik mezelf niet het ultieme verjaardagscadeau heb kunnen schenken."
Hoe dan ook was zijn uitstekende passage in Engeland de bevestiging dat hij op de goede weg terug is, klaar om de komende maanden zijn hoogste ranking als nummer 195 aan te vallen.
"Ik weet van mezelf dat ik in staat ben om een hoog niveau te halen op mijn geliefkoosde snellere banen en dat ik daar jongens buiten de top 100 aankan", klinkt het vol vertrouwen. "Ik wil dus zo snel mogelijk terug op hardcourt aan de slag gaan, met in de week van 20 juli een Challenger in het Italiaanse Recanati. Door het minieme aanbod heb ik eerst nog wel twee tornooien op gravel afgewerkt. Want hoewel ik de kwalificaties van de US Open in principe niet meer kan mislopen, kan het niet de bedoeling zijn om helemaal stil te vallen."
In Amstelveen voegde hij de daad bij het woord, want daar toonde Mertens zich afgelopen weekend de beste in de plaatselijke Future. In de finale hield hij de Zwitser Yann Marti af met twee keer 6-4.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com