Yanis El Haieki en Chyara Onia Vlaams-Brabantse winnaars

Yanis El Haieki en Chyara Onia Vlaams-Brabantse winnaars

De competitiejeugd van Park Tennis Klub Vilvoorde scoorde goede punten in de reeks 1 plus van de Ethias Tour tijdens de Paasvakantie. Want terwijl op TC Brughia Yanis El Haieki zich de beste toonde bij de jongens 10, was het op TC Heiveld Chyara Onia die de hoofdvogel afschoot.
Voor El Haieki werd het een drukke veertiendaagse, want hij haalde op beide toernooien de finale. In Brughia verzilverde hij zijn status als topfavoriet door in de finale Otto Beirnaert met duidelijke 4-1, 4-2 cijfers terug te wijzen. Een week later hoopte de C+30/3-speler een dubbelslag te slaan, maar dat was buiten het krachttennis van de als eerste geplaatste Sebastien Cauhape gerekend.
Onia van haar kant stootte op TC Brughia op Amelia Waligora in de kwartfinales, dezelfde speelster die ze in de eindstrijd op Heiveld tegenover zich kreeg. Ditmaal werd het een klinkende revanche, want Onia haalde het met 7-6 en 6-2. Meteen de eerste zege in een reeks 1 plus voor de C+15/5-speelster.
Samen met Alessio Basile, die in Brughia aantrad in de hogere jongens 14-reeks en op zijn zwart beest Alexander Blockx botste, zullen ze begin juli Vlaams-Brabant vertegenwoordigen op de intergewestelijke teamcompetitie Memorial Vandewiele.

Op de foto vlnr Chyara Onia Seke, Yanis El Haieki en Alessio Basile, met daarachter coaches Daphne Vande Zande en David Basile

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com