Wezelcup 2016 is voor TC Field

Wezelcup 2016 is voor TC Field

Ook dit jaar werd de Wezelcup georganiseerd op de terreinen van KWTC Wezel. Dit tornooi is een goed voorbeeld van een vlotte samenwerking tussen vijf Kempense clubs: TC De Nethe, TC Field, TC Mol, TC Den Bruul en KWTC Wezel.
"Met de Wezelcup beogen wij drie doelstellingen", legt Joerie Schillebeekx van de organiserende club uit. "Een leuke dag met wedstrijden voor de jeugdspelers organiseren.  De goede sfeer behouden tussen de trainers en jeugdwerking van de naburige clubs.  Spelers die geen of weinig ervaring in competitie hebben, hiermee kennis laten maken"
Niet minder dan 130 jeugdspelers van voornoemde clubs namen dit jaar deel op de terreinen van Wezel. Alle leeftijdsreeksen van 10 tot 16 jaar speelden korte dubbelwedstrijden.  Voor sommige was het een eerste kennismaking met het spelen van wedstrijden, voor anderen was het dan weer een goede voorbereiding op de aankomende interclubontmoetingen.  Een overwinning leverde 3 punten op voor je club, een gelijkspel 2 en bij een nederlaag verdiende ook 1 punt.  Alle clubs bleken aan elkaar gewaagd te zijn want 's middags, na 80 wedstrijden, bleek het verschil tussen de eerste en de laatste club slechts 10 punten te bedragen.
In de namiddag leek het regenweer even roet in het eten te gooien.  Elke speler bleef echter het beste van zichzelf geven ook bij de frissere temperaturen.  Elke club nam namelijk graag de wisselbeker mee naar huis. Uiteindelijk verzamelde TC Field het meeste punten zodat zij dit jaar de "Wezelcup" in hun clubhuis een ereplaats mogen geven.  KWTC eindigde op een mooie derde plaats!

Johan Mulders - muldersjohan@gmail.com - 0479/58.94.15