Voorzitter Walter Pauwels wil nog meer interesse voor dubbels

Voorzitter Walter Pauwels wil nog meer interesse voor dubbels

In zijn voorwoord op de prijsuitreiking van het Nieuwsblad Criterium enkel en dubbel en de Volvo Tour hield voorzitter Walter Pauwels een pleidooi voor nog meer interesse voor het dubbelcriterium. Het afgelopen jaar waren er nog 42 tornooien in Oost-Vlaanderen, vijf minder dan vorig jaar en dat resulteerde ook in 360 deelnames minder.
Daarom wil men de dubbeltornooien in 2015 interessanter maken. In 2015 wordt ook een Masters dubbel georganiseerd in Oost-Vlaanderen en vermoedelijk komt er ook een masters tennis Vlaanderen of nationale Masters.+
De enkeltornooien zaten in de lift met 56 tornooien, 5 meer dan vorig seizoen. In totaal kwamen er 10.572 deelnemers op af, een heel lichte terugval. Men wil de tornooien in Oost-Vlaanderen onder de loupe nemen en vooral in de hoogste reeksen streven naar minder tornooien maar een sterker deelnemersveld.
In het Nieuwsblad criterium komt er een reeks dames bij zodat men tot vijf reeksen komt, terwijl dames 30 naar analogie met de interclubs in dames 25.2 en 25.3 wordt opgedeeld.
De voorzitter dankte nog de sponsors BNP Paribas Fortis, Volvo, Het Nieuwsblad, Lotto en Exentri die het mogelijk maakten een prijzenpot van 18.450 euro samen te brengen voor het criterium en de Masters en feliciteerde nog eens speciaal Maxine Van Gampelaere(D1), Zara De Schutter(D2) en Wibo Van Poeck(H2) die wonnen op het nationaal criterium in Tienen en zo het Oost-Vlaams Gewest duidelijk op de kaart zetten.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be