Voorzitter Walter Pauwels (TC Racso): "We beschikken nu over moderne indoorhal¿

Voorzitter Walter Pauwels (TC Racso): "We beschikken nu over moderne indoorhal¿

Met zijn 1131 leden is TC Racso Destelbergen uitgegroeid tot zowat de grootste club in Oost-Vlaanderen. Een deftige indooraccommodatie was dus meer dan welkom en begin december kon deze eindelijk officieel in dienst genomen worden nadat er al een eerste poging was in november 2013. Helaas stortte het dak van de nieuwe hal op de sportsite Bergemeers in de lente van 2014 in. Gelukkig zijn de problemen nu opgelost voor TC Racso , de club die in 1976 het levenslicht zag en de voorbije decennia op diverse locaties speelde.
Sportschepen Yves De Lausnay kon met enige fierheid de historiek van sportsite Bergenmeers schetsen en vond het fijn dat de tennisclub nu over zeven outdoorterreinen en drie indoorcourts kan beschikken.
Voorzitter van de Belgische tennisbond Luc Vandaele beklemtoonde het belang van clubs als TC Racso binnen de structuur van het Belgisch tennisgebeuren nadat spelers en speelsters als Jeroen Masson, Dick Norman, An-Sophie Mestach en Alison Van Uytvanck een demonstratiematch hadden gespeeld.
Maar het was uiteraard Walter Pauwels, voorzitter van het gewest Oost-Vlaanderen, ondervoorzitter van tennis Vlaanderen en voorzitter van TC Racso , die uitvoerig het belang van deze accommodaties voor de verdere ontwikkeling van de club benadrukte.
Daarbij werd vooral gewezen naar de ontwikkeling van Tennisschool RATS die in 2003 onder leiding van Joost Van Outryve en Bram Develtere werd opgericht. Zij zijn nog steeds de bezielers en worden bijgestaan door Bram Verbraecken en een dertigtal gediplomeerde trainers. Uiteraard behoort TC Racso met zijn meer dan 500 jeugdspelers ook tot de clubs die het label erkende tennisschool mogen dragen.
In het verleden waren er al elementen als Tom Beernaert en Apollonia Melzani die als toppers uit de tennisschool kwamen. Ook An-Sophie Mestach die met een plaats in de top-100 van de wereld flirt sloeg jarenlang balletjes op TC Racso. Momenteel is Maxine Vangampelaere bij dames 1  een van de blikvangsters van de club die tal van andere jonge talenten huisvest. Zo werden Maya Van Thuyne en Amber Bourguillioen vorig jaar intergewestelijk kampioen in de hoogste reeks bij de 12-jarigen en ook jongens als Nathan Weyne en Michaël Fechner mogen hoge ogen gooien, net als nog enkele anderen.
"De toekomst oogt alvast mooi", beklemtoont een enthousiaste voorzitter.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be