Vlaamse indoorkampioenschappen in TC Ham

Vlaamse indoorkampioenschappen in TC Ham

Tennisclub Ham geniet ook dit seizoen de eer om de Vlaamse indoorkampioenschappen te organiseren. Dit seizoen zijn er 40 inschrijvingen minder dan vorig jaar. Ook de titelverdedigers Sander Gillé en Lara Salden ontbreken. Salden is begin januari afgereisd naar Australië samen met Maxime Braeckman die vorig jaar nog de finale speelde tegen Gillé. Het is trouwens opvallend dat heel wat Limburgse toppers zoals Elise Mertens en Zizou Bergs op dit ogenblik in het buitenland aan de slag zijn. Daarnaast zijn er ook tal van Limburgers die in Amerika studeren. Zo zijn in januari nog Laurens Verboven en Felicia Cesar vertrokken naar de USA.
Vandaar dat er dit seizoen veel minder Limburgers op de hoofdtabel staan. Bij de heren blijft enkel Niels Cleeren nog over. Hij moet het opnemen tegen de A-spelers Bart Govaerts, Olaf De Weerdt, Mathieu Loosvelt, Philip de Vetter en Bram Coene. Bij de dames moeten de A-speelsters Emma Janssen en Désirée Bastianon de Limburgse eer hoog houden samen met Marie Van Aelst en Marjanne Vanoppen. De sterkste tegenstand mogen ze wellicht verwachten van Chelsea Vanhoutte, vorig seizoen verliezend finalist.
Het voorbije weekend werden al enkele kwalificatiewedstrijden gespeeld. Dit weekend trekt het tornooi zit definitief op gang. Op zondag 24 januari kennen we de nieuwe Vlaamse indoorkampioenen.

Johan Mulders - muldersjohan@gmail.com - 0479/58.94.15