Vlaams-Brabantse tennisclubs ontdekken padel

Vlaams-Brabantse tennisclubs ontdekken padel

Padel is sinds enige tijd de next big thing onder de racketsporten. Eind maart blies Tennis Vlaanderen dan ook verzamelen in Thermae Sports in Merchtem voor een Startdag Padel, met de melding dat het de sport voortaan in zijn werking gaat integreren en er binnenkort zelfs een heuse Padel Tour opgestart wordt.

Padelterreinen rijzen tegenwoordig dan ook als paddestoelen uit de grond. In TC De Wehzel en Sollenbeemd Halle willen ze de sport bijvoorbeeld deze maand nog aan hun leden aanbieden. Maar in Merchtem zijn ze er al een tijdje vertrouwd mee.
"Wij zijn er in de zomer van vorig jaar al mee gestart en beschikken nu in totaal over drie velden, waarvan eentje volledig outdoor", legt verantwoordelijke Arnaud D'Hert uit. "Het is nu eenmaal een sport die serieus in opmars is en dan moet de echte groei nog komen. We hebben nu om en bij de 350 tennisleden en daarvan heeft zo'n 70 à 80 man al eens kennisgemaakt met padel. Wat de grootste troeven zijn van deze relatief nieuwe racketsport? Je mag het gerust een kruising tussen tennis en squash noemen, waarbij de drempel om ermee te beginnen gewoon een stuk lager ligt in vergelijking met tennis bijvoorbeeld. Ik geef zelf ook initiaties aan bedrijven en na een halfuurtje zijn de meesten er in die mate mee weg dat ze zich ontzettend amuseren. Tennis is een pak technischer en dus moet je al verschillende lessen achter de rug hebben om deftig dat balletje te kunnen raken. Bij padel draait het ook veeleer om tactiek en gevoel in plaats van kracht. Daarbij komt dat het een heel sociale sport is omdat je hoofdzakelijk twee tegen twee speelt en dat op een kleinere oppervlakte. We zijn nu verschillende pakketten aan het uitwerken voor onze leden, zeker nu de sport ondersteund wordt door Tennis Vlaanderen."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com