Vlaams-Brabantse tennisbelofte Zita Berckmans naar topsportschool

Vlaams-Brabantse tennisbelofte Zita Berckmans naar topsportschool

De weg naar de top is nog heel lang, zeker als je zoals Zita Berckmans nog maar 13 lentes jong bent. Maar de Diestse tennisbelofte is alleszins op de goede weg. Vanaf september gaat ze zelfs aan de slag op de topsportschool in Wilrijk. Opnieuw een stapje dichter bij die grote droom om het later te maken als profspeelster.

"Of het me niet afschrikt om op internaat te gaan? Eigenlijk niet neen, toegelaten worden tot de topsportschool was echt wel een doel op zich", vertelt ze enthousiast. "Niet dat ik op KTC Diest niet goed begeleid werd, integendeel. Ik train er quasi dagelijks met Stijn Meulemans en conditietrainer Bram Beynen. Dan kom je sowieso al snel aan 15 à 20 uur, maar in Wilrijk zal de focus nog net iets meer op tennis en studies komen te liggen. Nu, op zich is de stap niet zo heel groot, want ik zat al in een soort van opvolgingstraject waarbij ik twee keer per week in Wilrijk trainde onder het goedkeurend oog van ex-profspeelster Laurence Courtois. Benieuwd wie ons vanaf september zal begeleiden, momenteel is dat nog een beetje koffiedik kijken. Maar dat ik mijn grote droom aan het beleven ben, is wel duidelijk. Ooit hoop ik op de Grand Slams te kunnen aantreden, dat is alleszins waar ik het allemaal voor doe."
Dat is vooralsnog toekomstmuziek. Ondertussen blijft de youngster niet bij de pakken zitten. Afgelopen zondag schreef Zita met overwicht en zonder setverlies de reeks dames 2 op haar naam op TC Roosendael.
"Na al die maanden zonder competitie probeer ik nu zoveel mogelijk tornooien te spelen", zegt ze nog. "Met de conditie zit het in ieder geval goed, dus hopelijk kan ik dat ook de komende weken in de wedstrijden doortrekken. Deze week hoop ik op het tornooi van mijn eigen club in Diest te kunnen scoren en daarnaast zal ik zeker nog aan de interclubcompetitie deelnemen."

Stijn Deleus