Vlaams-Brabantse teams blinken uit in nationale interclub

Vlaams-Brabantse teams blinken uit in nationale interclub

Als er één ding opvalt bij het overschouwen van de resultaten van de nationale interclubcompetitie bij de heren en de dames, dan is het wel dat de Brabantse vertegenwoordigers het er veelal goed tot zeer goed vanaf brachten in de verschillende reeksen.

Vooral bij Het Zeen Sterrebeek hebben ze er een knappe interclubcampagne opzitten, want de dames klokten op het hoogste niveau netjes af op een derde plaats na zeges tegen De Vallei en Maaseik. En dan is er nog de eerste herenploeg (zie foto) die zich onverhoopt plaatste voor de eindronde in tweede nationale.
"We hadden niet gedacht dat het allemaal zo vlot ging verlopen, omdat we volop ingezet hebben op spelers en speelsters uit de eigen schoot die echt voeling hebben met onze club", aldus hoofdcoach Steve Joly. "Op iemand als Nicky Van Dyck kan je natuurlijk altijd rekenen, maar ook Cynthia Verduyckt presteerde sterk met amper één nederlaag. De mannen van hun kant profileerden zich dan weer als een echte vriendengroep die collectief en in de dubbels het verschil heeft gemaakt. De mooiste verwezenlijking van allemaal is trouwens misschien wel de titel van onze meisjes in de derde gewestelijke afdeling, omdat het speelsters tussen 12 en 16 jaar jong zijn die vaak tegen hogere klassementen uitkwamen."
Maar niet alleen bij Het Zeen kunnen ze tevreden terugblikken. Dat zal zeker ook op Lovanium het geval zijn, waar de herenploeg in eerste nationale het behoud verzekerde door Zevenbergen voor te blijven. In de andere poule eindigde Panorama eveneens op een vierde stek, zonder spelers die internationaal nog actief zijn welteverstaan. In vierde nationale tot slot is de Vlaams-Brabantse weelde best groot, met zowel Ruisbroekse TC, Stade Leuven en Tennis SDI A én B die een plaatsje in de nacompetitie versierden.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com