Viktor Sempels heer en meester bij de heren 2

Viktor Sempels heer en meester bij de heren 2

Viktor Sempels won het voorbije seizoen zowat alles wat er te winnen viel bij de heren 2. Zo eindigde hij niet alleen eerste in het regelmatigheidscriterium, daarnaast pakte hij ook de eindzege in de Vlaams-Brabantse Masters. De kroon op het werk kwam er begin oktober met de Belgische titel in die tweede reeks.

Sempels overklaste de tegenstand op de terreinen van TC Rebecq, in zoverre dat hij geen enkele set prijsgaf.
"Ja, die nationale titel was voor mij wel een groot doel, maar ik was toch verrast dat het allemaal zo vlot ging", vertelt hij. "Ik heb mijn goede vorm duidelijk kunnen doortrekken tot het einde van het seizoen. Vooral mijn opslag en return draaiden uitstekend, waardoor ik de rally's op de snellere ondergrond meestal vrij kort kon houden. Dit was het orgelpunt van een zeer geslaagd seizoen, al had ik misschien graag beloond geweest met 100 punten en een B-15/2-klassement in plaats van die 95 punten nu. Maar goed, ik heb op mijn zestiende nog genoeg jaren voor de boeg om werk te maken van die A-ranking (knipoogt)."
"Of ik nog droom van een leven als tennisprof? Dromen mag en moet, ik probeer nu alleszins mijn diploma middelbaar onderwijs via de middenjury te behalen. Eens dat een feit is, is de kans niet onbestaande dat ik een tijdje alles op het tennis zal zetten. Maar ik bekijk het liever stap per stap."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com