Vijfde titel voor Tennis SDI in heren 35/3

Vijfde titel voor Tennis SDI in heren 35/3

In quasi alle reeksen van de nationale interclub zijn de Belgische kampioenen intussen gekend. Met de junior-veteranen van Tennis SDI mag ook één Vlaams-Brabantse ploeg zich de beste van het land noemen.

De heren van Tennis SDI zijn viervoudig kampioen in de derde reeks van de nationale interclub, dus een verrassing was het niet dat ze daar halfweg september voor de vijfde keer in slaagden. Toch was het kantje boord voor onder meer eerste speler Didier Vanden Eynde en de broertjes Johnny en Steve Vanhentenrijk op verplaatsing bij Argayon. Beide teams hielden elkaar zowel in de enkels als in beide dubbelspelen in evenwicht, maar het was SDI dat met zeven sets tegen zes aan het langste eind trok. In de vierde reeks schopte SDI B het overigens tot de halve eindstrijd.
Maar Tennis SDI had met de damesploeg in de tweede afdeling nog een finalist in de nationale eindronde. Onder aanvoering van Zara De Schutter zette de damesploeg vlot Argayon opzij in de halve eindstrijd, maar KTC Eupen bleek meer dan een maat te groot. Het werd 0-6. De heren van TC Panorama grepen op hun beurt net naast een finaleplaats in tweede nationale. Dennis Bogaert & co moesten met 3-6 de duimen leggen voor RTC Liège B.

Last but not least was er TC Stade Leuven in de hoogste afdeling bij de junior-veteranen. Zij haalden niet voor het eerst de eindstrijd, maar zagen daarin Vautour en Stefan Wauters met 4-0 zegevieren.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com