Vijfde 1-Plustornooi in Leuven: Robin Vanhauwe wint enkel, B. Kandem-N. Rennie pakken dubbel

Vijfde 1-Plustornooi in Leuven: Robin Vanhauwe wint enkel, B. Kandem-N. Rennie pakken dubbel

Vooral bij de 16-jarigen bleek Oost-Vlaanderen succesrijk op het vijfde en laatste 1-plustornooi van het seizoen op Stade Leuven.
Robin Vanhauwe (Hof ter Burst) versloeg in finale Nicholas Rennie (Eeklo) met 6/4 en 6/1. Rennie had in halve finale zijn dubbelpartner Boriss Kandem (Gantoise) met 6/4 en 6/2 teruggewezen. In dubbel waren ze de sterksten van het deelnemersveld.
In de andere reeksen kwamen de Oost-Vlamingen ook tot puike prestaties. Mathias De Cubber (Park Ronse)verloor in reeks 1 in halve finale van Gitte Kemps en Sebastien Cauhape (Gantoise) verloor zijn kwart tegen Nils Champagne.
Bij jongens 12 schopte Mats Herremans (TK Players) het tot kwart tegen Alexander Blockx. Natan D'Hulst (Beckhand) ging mee tot halve waar hij ook op Blockx botste. D'Hulst won wel de dubbelfinale met Giel Gielis tegen Blockx-Hermans. Mats Herremans en Frederik Caeyman (TK Players) gingen daarin mee tot halve finale.
Jana Otzipka ('t Broeksken) won in kwart van Kaat Coppez maar strandde in halve tegen Flo Helsen. In dubbel ging ze ook mee tot halve finale. In finale dubbel haalde Geraardsbergse Kaat Coppez met Flo Helsen wel winst.
Lisa Claeys (Sint-Kristoffel Pollare) en Julie Fauche verloren hun kwartfinale bij meisjes 12 in drie sets. Noémi Sermant speelde  halve finale waarin ze van Amelia Waligora verloor. In het dubbel botste het duo Sermant-Fauche (Beckhand) nog eens op de Limburgse sterke lichting met Waligora en Costoulas. Toch sneuvelde ze eervol met 3/6,7/6 en 6/10.
Bij de 14-jarigen bleven Lina Dullaert en Zara De Schutter afwezig wegens hun selectie voor de Summer Cup. 

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be