Vier Vlaams-Brabantse winnaars op eindronde jeugdinterclub

Vier Vlaams-Brabantse winnaars op eindronde jeugdinterclub

De Vlaamse tennisjeugd heeft er enkele belangrijke weken opzitten, met uiteraard het Feest van de Jeugd als voornaamste afspraak. De week ervoor was er ook de eindronde van de jeugdinterclub, met de Vlaams-Brabantse teams die zich nadrukkelijk mengden in de strijd om de titel.

De hoogste afdeling leverde met TC Panorama één Brabantse winnaar op bij de 9-jarigen. In de finale tegen Diest wonnen zowel Mathis Henry als Brent Dyckmans hun enkelmatch, zodat er geen dubbel aan te pas hoefde te komen en beide jongens konden juichen. In diezelfde reeks 1 schopte TC De Kamme het tot de finale bij de meisjes 15 met Oona en Iben Mol als speelsters. Beiden verloren ze evenwel hun enkelspel tegen respectievelijk Morgane Knapen en Mette Steegmans van Tennisdel Genk.

In de lagere reeksen waren zowel Tennis SDI als TC Stade Leuven en Tennis Wezemaal aan het feest:

  • De jongens 9 van SDI (foto) wonnen met Matwé Vanden Eynde en Simon Heyvaerts als speerpunten met 2-1 van Racso in reeks 3.
  • Stadisten Matis Justé en Thomas Van Griensven toonden zich met 2-0 te sterk voor TC Ten Hoeve in de derde reeks bij de jongens 13.
  • Matteo Vosswinkel en Toon Wildiers van Tennis Wezemaal klaarden in het beslissende dubbel de klus tegen TC Basveld in de tweede reeks bij de jongens 15.
  • De meisjes 13 van Stade Leuven beten in de derde reeks met 1-2 in het zand tegen TC Reinaert.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com