Van de Peer: niet te stoppen in tweede damesreeks

Van de Peer: niet te stoppen in tweede damesreeks

Als er één speelster het huidige criteriumseizoen domineert is het wel de 13-jarige Vicky Van de Peer. Reeds negen keer triomfeerde de speelster van Heiveld bij de dames 2.
Vorig jaar werd Van de Peer in de halve finale van het 'Feest van de Jeugd' bij de meisjes 12 geklopt door Cloë Ruette, maar twee weken later greep ze in Limelette tegen de Limburgse revanche en schreef ze de  Belgische titel op haar naam. Het ging dit seizoen van C+15/5 naar B+4/6 voor Van de Peer en ook dit jaar gaat ze op haar elan verder. Bij de dames 2 won ze achtereenvolgens de tornooien van Heiveld, Maccabi, Molenbos, Cantincrode, Brandt, Herentalse, Zevenbergen Kromveld en Sportiva. Genoeg om nu al zo goed als zeker te zijn van de eerste plek in de eindstand van het criterium.
"Op Heiveld word ik getraind door Kristof Scherens", zegt Van de Peer. "Het criterium bij de dames 2 was dit seizoen voor mij een doel. Ik speel nu nog enkele tornooi in die tweede categorie, maar binnenkort concentreer ik me wellicht alleen op de topreeks. Dan probeer ik nog wat punten voor mijn ranking te grijpen."
En ook in die topreeks blijven de resultaten niet achterwege. Op het tornooi van Molenbos versloeg ze Helena Verrept (B-15) en deze week ging Van de Peer op Forest Hills over Bieke Kerckhofs (B-2/6).