Van Baarle nu ook wereldkampioen bij 50-plussers

Van Baarle nu ook wereldkampioen bij 50-plussers

Nadat ze in maart reeds de wereldtitel greep bij de 45-plussers, was het nu voor Klaartje Van Baarle in het Franse Pornichet ook de bij de 50-plussers raak. Voor Van Baarle is het meteen de achtste wereldtitel bij de seniores.
In de eindstrijd stond Van Baarle tegenover de Amerikaanse Fran Chandler, een speelster waarvan ze in 2010 tijdens de finale van het WK in Mexico nog verloor. Maar deze keer liet Van Baarle haar opponente geen moment in de wedstrijd komen en won ze met 6-1, 6-2. "Mijn gameplan was perfect en ik heb dat tot het einde kunnen volhouden", zegt Van Baarle. "Het was wel pas bij de negende matchbal dat ik de wedstrijd kon afronden."
Basis voor haar wereldtitel legde Van Baarle vooral in halve finale door de Amerikaanse Gretchen Rush na een marathon (6-7, 6-1, 7-5) uit het tornooi te spelen. Rush is niet de eerste de beste: ze stond vijftiende op de WTA-lijst, heeft drie WTA-titels op haar palmares en speelde vier keer de kwartfinale op een WTA-tornooi. "Een waanzinnige wedstrijd", zegt Van Baarle. "In de beslissende set stond ik 3-5 achter en moest ik één matchbal redden."

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net