Unicef-tornooi: mooie opbrengst voor 40ste editie

Unicef-tornooi: mooie opbrengst voor 40ste editie

Het voorbije weekend werd het steeds sfeervolle Unicef-dubbeltornooi van SV Aartselaar Tennis afgesloten met de finales en de overhandiging van de cheque voor het goede doel. Het werd een extra feestelijk slot want het was de veertigste editie van het tornooi en daarvan zaten Yves Marichal en echtgenote Mia Mercelis eventjes 25 jaar achter de wedstrijdtafel.
"Onze feesttent, met dagelijks culinaire lekkernijen op het menu, is gedurende al die jaren nog steeds kenmerkend voor ons tornooi", zegt Yves Marichal. "We noteerden meer inschrijvingen dan vorig jaar, de sfeer was de ganse week zeer aangenaam, maar de absolute topjaren met 350 inschrijvingen liggen wel achter ons. Het project dat in het teken van het tornooi staat - de bescherming van kinderen tijdens de moessonperode in Bangladesh - ligt deze keer in Azië en niet in Afrika. Het mooie bedrag van 17.708 euro werd verzameld."
De totale opbrengst van veertig jaar Unicef-tennis in Aartselaar bedraagt liefst 855.000 euro.
De deelnemers aan het Unicef-tornooi maakten voor het eerst kennis met het nieuwe clubgebouw. "De voorbije twee jaar moesten we wat improviseren, maar sedert juni is het nieuwe gebouw helemaal klaar", aldus Marichal. "Het is een pareltje, met ook nog eens een prachtig terras. We moeten wel onze draai nog wat vinden, want het clubgebouw 'Brasserie & Grill 't Sportzicht' huisvest vier sportclubs."
De kans is groot dat het voor Marichal en Mercelis de laatste editie werd van het Unicef-tornooi. "Uiteindelijk kruipt er heel wat tijd in deze organisatie en het lijkt ons mooi om na 25 edities op een hoogtepunt te stoppen", besluit Marichal.