Tweelingbroertjes Goubert (TC Players): kampioen van Vlaanderen

Tweelingbroertjes Goubert (TC Players): kampioen van Vlaanderen

In de hoogste reeks bij de 9-jarigen hebben de broertjes Goubert zondag de titel van Vlaamse kampioen behaald.
Mateo en Matis hadden al een mooi parcours afgelegd voor ze in finale kwamen. ISC Turnhout B, Panorama en Witte Beer gingen er aan in de poules. In de eindronde waren de Ninovieters te sterk voor ISC A en Tenkie Hasselt. Dat leidde tot een zuivere Oost-Vlaamse finale tegen Tobias Aalter dat met een gemengd team naar Ninove afzakte. Fabrice Lefèvre staat bij de topdrie in de ranking bij jongens 9/1 en Lauren Seye die TC Racso als moederclub heeft maar bij Tobias interclub speelt is één van de sterkste meisjes van haar leeftijd.
Het ging er spannend aan toe in de eerste enkel waar Mateo Goubert, al winnaar van jongens 1plus tornooien op Forest Hills en Heiveld, een derde set moest toestaan aan Fabrice Lefèvre nadat hij een ruime voorsprong in de tie-break van de tweede set liet verloren gaan. In de derde set zorgde Mateo voor het eerste puntje voor TC Players. Broer Mathis zorgde tegen Lauren voor flink weerwerk maar verloor toch 1/4 en 3/4. De dubbel moest beslissen en hier zorgde het tweelingduo voor vlotte winst: 4/0 en 4/2. De titel was binnen.
"Tweede man Mathis heeft zich wonderwel opgetrokken aan het niveau van Mateo al was hij het die voor de match nog  zijn broer tot rust bracht en zei dat hij mocht vertrouwen hebben in hem", aldus een fiere vader Kurt Goubert.
Ook coach Lynn Pieters van tennisschool Double You op TC Players was opgetogen over het resultaat van de jonge talentjes.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be