Tweede Vlaamse indoortitel voor Vicky Van de Peer

Tweede Vlaamse indoortitel voor Vicky Van de Peer

Zonder setverlies greep Vicky Van de Peer op de indoorbanen van TC Diest de indoortitel van Tennis Vlaanderen. Voor Van de Peer is het de tweede indoorkroon. Twee jaar geleden haalde ze het in Ham in finale van Antje Rubbrecht, deze keer versloeg ze Steffi Distelmans.

In halve finale ging Van de Peer met 6-1, 7-5 over Emily Casteleyn, die op haar beurt in kwartfinale Sofie Oyen uitschakelde. "In de tweede set was het stevig knokken tegen Emily", zegt Van de Peer. "Ik moest immers een 2-5 achterstand ophalen."
In de eindstrijd werd het voor Van de Peer een duel tegen thuisspeelster Steffi Distelmans, die na heel wat knieperikelen weer op stevig niveau staat te tennissen. In halve finale versloeg Distelmans na een thriller in de tiebreak van de derde set eerste reekshoofd Klaartje Liebens.
"Ik zag de eindfase van die wedstrijd en het ging daar echt wel hard tegen hard", zegt Van de Peer. "Op een snelle ondergrond mee voluit in duel gaan tegen Steffi was geen optie. Dat zou veel te snel gaan. Door veel te slicen hoopte ik haar tennis te ontregelen."
Een geslaagde tactiek want alleen aan het einde van de tweede set leek Distelmans in staat een vuist te kunnen maken: 6-1, 6-3.
Van de Peer staat al enkele seizoenen op zeer regelmatig niveau te tennissen en zou dit jaar wat meer van internationaal ITF-tennis willen proeven.
"Door de nieuwe ITF Transition Tour is het voor speelsters zonder ranking echter niet evident om op de tabellen te geraken", zegt Van de Peer. "Ik probeerde het de voorbije maanden al enkele keren zonder succes. Hopelijk krijgen we binnenkort terug meer kansen en kan ik me aan enkele tornooien wagen."
Het indoorkampioenschap kleurde ook bij de mannen Antwerps met een finale tussen Seppe Cuypers, aangesloten bij De Koddaert, en Tom Pisane, aangesloten bij Wase. Cuypers toonde zich in Diest in zijn vier wedstrijden heer een meester en ging in de eindstrijd met 6-3, 6-0 over zijn opponent. Meteen de eerste Vlaamse indoortitel voor Cuypers.

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net