Twee weken toptennis op Nieuwpoortse zeedijk

Twee weken toptennis op Nieuwpoortse zeedijk

Morgen gaat het 10.000$-tornooi van Nieuwpoort, meetellend voor de Rising Stars, van start in Nieuwpoort. Een weekje later volgt dat een 10.000$-tornooi voor dames. TC Issera staat in voor de organisatie maar kreeg voldoende steun van het stadsbestuur van Nieuwpoort. Op de zeedijk werd een prachtig gravelcourt aangelegd, omringd door tribunes. "Dit weekend gaan de kwalificaties van start op de velden van onze club en ook op het center court aan de zeedijk", weet een trotse Guy Louis, voorzitter van TC Issera. "Onze club bestaat 61 jaar en telt een 370-tal spelende leden. Wij zijn dan ook heel blij dat we deze organisatie toegewezen kregen en danken het stadbestuur dat ze dit alles ook mogelijk maakten. Het center court op de zeedijk is een unieke locatie en gedurende deze veertiendaagse zullen wellicht heel wat mensen een internationale match meepikken."
Ook burgemeester Roland Crabbe van Nieuwpoort was blij met de verwezenlijking van het project. "Deze internationale tennistornooien zullen de stad Nieuwpoort zeker nog wat extra uitstraling geven. Bovendien is de inkom volledig gratis zodat iedereen zal kunnen meegenieten van het toptennis, dat hier geserveerd zal worden."
Het 10.000$-toernooi voor de heren loopt van 4 tot en met 12 juli, het 10.000$-toernooi voor dames van 11 tot 19 juli.

Op de foto vlnr. Bert Gunst, schepen van toerisme, Steve Vandenbussche, burgemeester Roland Crabbe, Geertrui Tack, Isseravoorzitter Guy Louis, Eduard Hillaert en tornooidirecteur Dany Van Den Broucke.

Philippe Bourez - 0477/90.95.37 - philippe.bourez@skynet.be