Twee titels voor Steven Vandenoortgaete (TC Velina) op Masters Oost-Vlaanderen

Twee titels voor Steven Vandenoortgaete (TC Velina) op Masters Oost-Vlaanderen

De succesrijkste speler op de Oost-Vlaamse masters was ongetwijfeld Steven Vandenoortgaete van TC Velina. Hij bewees dat zijn schitterende resultaten van de afgelopen zomer geen toeval waren. In heren 35/3 kende hij nauwelijks concurrentie en in heren 5 waar er meer tegenstand kwam moesten zowel Dieter De Mey als Thomas Baele buigen voor zijn overmacht.
De sterkste speler op Zele was Peter Ost die de open-juniorveteranenreeks won tegen Pepijn De Petter met 6-3 en 6-0. Wie hem qua kwaliteit het sterkst benaderde was Miel Sweerman (nu nog B 0). De coming-man van Hof ter Burst haalde het in heren 2 zowel van Dean Braeckman als van Wibo Van Poeck, beiden B-15 spelers.
In heren 3 was Rune Willaert (TC Denderleeuw) in finale de betere van Wouter Van Coillie. Na een spannende eerste set ging hij in de tweede vlot voorbije zijn tegenstander.
Andere winnaars bij de heren waren: Zian Vanderstappen ( H4), Joren Priau ( H6)Bruno Spruyt (35/2), Wouter De Clerck(35/4), Benoit Suy(45/1), Frank Jeunniaux ( 45/2)Yves De Kegel ( 45/3)Peter Fostier ( 45/4) Frans Van Der Schueren (55/2) en Henk De Loose (55/3).

Lien Verheyen bij de dames

In afwezigheid van Appolonia Melzani lag de strijd bij dames 2 wat meer open. Lien Verheyen (TC Beckhand) had het in halve finale uiterst lastig met Amber Bourguillioen ( 6-4 en 7-6) maar zette zich door voor een Wase finale met Lani Neefs. Die won Lien met 6-3 en 6-2. Een tweede titel zat er evenwel niet in . In dames 3 werd ze in finale immers gevloerd door dezelfde Amber Bourguillioen(TC Racso).
Clubgenote Helena Herremans haalde het in dames 4 met 6-1 en 6-3 van Rune Vierendeels en in de laagste reeks won Merel Van Den Abbeele met 6-1 en 6-2 van Nina Huyghe. Merel was er ook bij in dames 4 maar daar sneuvelde ze tegen de latere Master.
Anne-Sophie Brems had ook kans in twee reeksen maar in dames 4 was Rune Vierendeels te sterk. In 25/2 lukte het wel. Veerle Casneuf en An-Sophie Decatelle moesten de duimen leggen. Andere Masters werden Gaelle Bosmans ( 25/3) van Park Ronse , Evelien De Smet ( 35/2) en Mireille Decabooter(35/3), beiden van TC Sterrenbos. 

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be