Tuur Heuvinck en Zara De Schutter winnen eerste stertoernooien in Oost-Vlaanderen

Tuur Heuvinck en Zara De Schutter winnen eerste stertoernooien in Oost-Vlaanderen

Tijdens de jaarwende zijn TC Velina Geraardsbergen en TC Madison Ninove er al bij om de eerste stertoernooien in het kader van het Belgian Circuit te organiseren en ze konden daarbij al op flinke belangstelling rekenen.
In Geraardsbergen waren Tuur Heuvinck en Robin Vanhauwe de favorieten bij de mannen. Tuur Heuvinck zou die status ook waarmaken. Hij versloeg in kwartfinale thuisspeler Aben Donato met 6/2 en 6/0 en ging ook voorbij Sam Denyn met 7/6 en 6/2 in halve.
Robin Vanhauwe ging er ietwat verrassend uit tegen Thomas De Groote in kwart nadat hij de eerste set met 6/0 won. Thomas nam met 6/2 en 6/3 een plaats in halve finale waar hij evenwel op Ief Nollet botste die hem met 6/2 en 6/3 terugwees.
In de finale pakte Nollet de eerste set met 6/2 maar Heuvinck vocht terug en haalde het met 6/4 en 6/3.
In Ninove nam Zara De Schutter ( nationaal nr 50) het op tegen een drietal A-speelsters. De tiener uit Denderleeuw die dezelfde week ook het tornooi van Saint-Josse won toonde zich de sterkste na een slopend weekend. In halve finale ging ze voorbij Emilia Dejonckheere met 3/6, 7/5 en 6/3. In finale wachtte Louise Wittouck die Maxine Van Gampelaere had uitgeschakeld. Regiospeelster Zara toonde zich aanvallend sterker dan haar concurrente en won de eerste set met 6/2. Bij 3/0 haakte Louise Wittouck tot ontgoocheling van het publiek af zodat De Schutter die in één goede week  5 A-speelsters versloeg met een optimistisch gevoel opnieuw de schoolboeken kon induiken.

Ulrich Herremans - 054/33.93.74 - ulrich.herremans@pandora.be