TRC Groot-Bijgaarden organiseert eerste tornooi sinds de start van het zomerseizoen

TRC Groot-Bijgaarden organiseert eerste tornooi sinds de start van het zomerseizoen

Ook voor de vele competitietennissers is het stilaan uitkijken naar de versoepelingen van 9 juni. En met hen ook de tennisclubs, die vanaf dan eindelijk opnieuw tornooien mogen organiseren. Onder meer bij TRC Groot-Bijgaarden is de opluchting groot, want hun tornooi is samen met dat van Iris Kessel-Lo het allereerste dat op de kalender staat vooraleer de zomer in alle hevigheid losbarst.

"Ons tornooi begint op donderdag 10 juni met de finales op zondag 20 juni, dus we zijn heel blij dat het eindelijk nog eens zal kunnen doorgaan", juicht adjunct-wedstrijdleider Karel Roels. "Voor het eerst sinds twee jaar, want in 2020 hebben we door de coronaperikelen noodgedwongen een jaartje moeten overslaan en dan loop je toch de noodzakelijke inkomsten mis. Ook voor de leden is dit een fameuze opsteker na de eerdere afgelasting van de interclub. Misschien heeft het deels te maken met het feit dat we bij TRGB tot nader order een echte zomerclub zijn, maar ieder seizoen kijken we met z'n allen vol ongeduld uit naar die interclubcompetitie. We waren opnieuw met elf à twaalf ploegen ingeschreven, maar het zal dus voor volgend jaar zijn."

Maximaal 190 teams
"Je merkt nu al aan de inschrijvingen dat iedereen de wedstrijden gemist heeft", gaat Roels voort. "Vanaf het moment dat de versoepelingen kenbaar gemaakt werden, hebben we alles opengezet en ondertussen zitten we al ruim boven de honderd deelnemende teams. Het zou heel mooi zijn als we de 142 ploegen van 2019 kunnen overtreffen. Het maximum aantal teams is ondertussen opgetrokken naar 190, al is onze capaciteit uiteraard beperkt met slechts vier buitenvelden. Het is iedere keer opnieuw hopen op goed weer, zodat we niet moeten uitwijken naar clubs als Roelandsveld of Tennis SDI. Dat scheelt sowieso qua sfeer natuurlijk en dan kan onze bar ook nog eens op volle toeren draaien."

Tragere hardcourt
Los van het tornooi ziet de toekomst van TRGB er sowieso rooskleurig uit met de komst van twee extra terreinen. "Het gaat zelfs om twee binnenvelden in het verlengde van het huidige terrein 3 en 4, waar dan een vaste constructie over geplaatst zou worden", verduidelijkt Karel Roels, die ook deel uitmaakt van het bestuur van de familiale tennisclub. "Als ondergrond hebben we niet voor gravel, maar voor een tragere hardcourt gekozen zoals diegene waar ze op de Australian Open op spelen. De onderhandelingen met de gemeente zijn voor 99% rond, want zij moeten uiteraard ook voor een financieel duwtje in de rug zorgen. We hebben er dus zeer goede hoop op dat TRGB binnen afzienbare tijd ook in de winter zal bruisen van het leven en dat we eindelijk met een echte jeugdwerking van start kunnen gaan. Een termijn durf ik daar niet op te plakken. Is het niet het voorjaar van 2022, dan zeker tegen de winter erop."

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com