Top rolstoeltennis aan de slag op TC Stade Leuven

Top rolstoeltennis aan de slag op TC Stade Leuven

Bij TC Stade Leuven ontvangen ze dezer dagen de internationale subtop van het rolstoeltennis tijdens het Flanders 25-tornooi. Het is de achtste editie in totaal van dit ITF Grade 3 tornooi.

"Voor de vierde maal zijn we bij Stade Leuven gastheer", vult Gert Vos aan, die deel uitmaakt van het organisatiecomité en bij de Leuvense tennisclub het rolstoeltennis onder zijn hoede heeft. "Vaststaat dat hierna sowieso nog twee edities zullen volgen en zoals het nu gaat, hoeft het daar wat ons betreft niet bij te blijven. De sponsors zijn enthousiast, Tofsport en de Stad Leuven schaart zich achter het evenement en last but not least zijn ook de spelers en speelsters zeer tevreden. Zo is het geen toeval dat met de Japanse Shiori Funamizu de winnares van vorig jaar opnieuw haar opwachting maakt en speciaal voor ons naar België is gekomen."
Met de Belgische topper Jef Vandorpe is de winnaar van de laatste twee edities er ditmaal niet bij, toch niet als speler.
"Op zich spijtig natuurlijk, maar hij zit nu eenmaal in een fase in zijn carrière waarin hij bepaalde keuzes moet maken om die aansluiting te vinden bij de echte wereldtop", zegt Vos daarover. "En dus speelt hij nu vooral Grade 2 en 1 om de noodzakelijke punten te vergaren, al komt hij wel langs om zijn steun aan ons tornooi te verlenen. Hij was er trouwens ook bij op de demonstratiedag die we meer dan week geleden gehouden hebben aan het Leuvense station. Zelfs burgemeester Mohamed Ridouani waagde zich even aan rolstoeltennis, mooie reclame natuurlijk. Maar ook zonder Jef stonden er nog genoeg Belgen aan de start, met daarbij zes rollers die lid zijn van Stade Leuven."
De finales gaan zondag door vanaf 11 uur.

Stijn Deleus - 0475/21.20.68 - stijn.deleus@gmail.com