Tom Van Beek: twee jaar coach bij Tennis Vlaanderen

Tom Van Beek: twee jaar coach bij Tennis Vlaanderen

Eén van de Antwerpse lesgevers aan het Tennis Vlaanderen-Topsportcentrum is Tom Van Beek. "Een job die ik altijd wel ambieerde", zegt Van Beek. "Het is enorm leuk om met talentvolle jongeren te werken. Ik ben blij dat Johan Van Herck me twee jaar geleden die kans gaf."
De 38-jarige Van Beek deed een pak ervaring op als trainer op bij Forest Hills en Ter Linden en is nu reeds twee jaar verbonden aan de topsportschool.
Nadat hij eerst Michael Geerts begeleidde ligt de focus voor Van Beek nu vooral op de jongens uit het geboortejaar 2000. "En de resultaten van die jongeren op het Volvo reeks 1 'plus'-circuit waren zeer degelijk", zegt Van Beek. "Ik volg ook de 16-jarige Lukas Daels op, maar jammer genoeg kreeg hij na de kerstvakantie af te rekenen met klierkoorts en was hij een tijdje buiten strijd."
In april trok Van Beek met Elena Van der Sypt voor enkele 10.000$-toernooi naar Sharm-el-Sheikh. "Voor een 16-jarige staat Elena fysiek heel stevig", zegt Van Beek. "Vorige week scoorde ze in Egypte nog tegen de Spaanse Parrizas-Dias, toch het nummer 301 op de wereldranglijst. Jammer genoeg kende ze wat pech in ronde twee en verloor ze met 7-6, 7-5 van de Britse Silva."
Competitief treedt Van Beek (B-15/1) ¿ in 1996 stond hij met een B-15/4 ranking genoteerd  en  tussen 1995 en 1997 waagde hij zich ook op het ITF-circuit¿ de laatste jaren alleen in de interclubcompetitie aan.
Afgelopen weekend stond hij, als kopman van TC Den Bremt, in een Antwerpse derby tegenover Zevenbergen in de Ethias interclubcompetitie. Zevenbergen en Den Bremt zijn trouwens de twee enige Antwerpse clubs in derde nationale. Van Beek won zijn wedstrijd van Brian Kajou met 4-6, 6-4, 6-3, maar zag zijn team uiteindelijk met 5-4 verliezen. "De volgende speeldagen willen we scoren want het is ons doel om in derde nationale blijven", besluit Van Beek. "Maar eenvoudig wordt het alvast niet."

Werner Thys - 0497/42.69.77 - thys.werner@belgacom.net