Tom Pisane wint en is klaar voor ITF-circuit

Tom Pisane wint en is klaar voor ITF-circuit

Brabander Tom Pisane kreeg half april de bevestiging dat het met de huidige vorm wel goed zit. Het nummer 43 op de Belgische waardeladder zette zonder setverlies de sterrenreeks van Lommelse TC naar zijn hand en kon met een gerust gemoed naar Tunesië voor enkele ITF-tornooien.

"Het was voor mij alleszins een ideale voorbereiding op die 15.000 dollar-tornooien die ik ginder ga afwerken", knipoogt hij. "Het wordt een beetje een avontuur, want ik weet niet precies wat ik ervan moet verwachten. Het nieuwe puntensysteem lijkt de ITF-tornooien alleen maar nog sterker gemaakt te hebben, al heb ik er sinds januari dan geen meer gespeeld. Maar je moet al top 50 op de ITF-ranglijst staan om aan de hoger gedoteerde tornooien deel te kunnen nemen. Dat is nu zeker nog geen ambitie, we gaan er gewoon het maximum uithalen en zoveel mogelijk wedstrijden winnend proberen af te sluiten."
De basis zit in ieder geval goed met een resem overwinningen op zak.
"Ik heb effectief het gevoel dat ik goed aan het spelen ben en daar begint inderdaad alles mee", pikt Pisane in. "Het was ook zalig om een eerste tornooi buiten op gravel af te kunnen werken. Het is zonder meer mijn favoriete ondergrond, want ik hou er wel van om lange rally's te spelen en de tegenstander zo in de fout te dwingen. Maar dat ik momenteel zoveel plezier beleef aan het tennisspelletje, heeft ook met mijn gewijzigde entourage te maken. Sinds begin februari train ik op de Kim Clijsters Academy onder de vleugels van ex-A-speler Jordy Looman en hij is op alle vlakken een enorme meerwaarde gebleken. Zelfs op mentaal gebied, hoewel ik nu ook samenwerk met een psychologe om het geloof in eigen kunnen verder op te krikken. Het is nu dat ik mijn kans moet wagen aangezien ik mijn middelbare studies humane wetenschappen via de examencommissie probeer vol te maken. Na de zomer zien we dan wel welke vorderingen ik gemaakt heb en of het de moeite loont om nog een tijdje alles op het tennis te zetten", besluit de 18-jarige Tom Pisane, die doorheen de week bij een gastgezin in Bree verblijft.